15-29 Yas Arasi Issiz Gençler Için 'Günes Enerjisi Okulu' Açiliyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi ISKUR koordinasyonunda önemli bir projeyi hayata geçiriyor. “Ne Egitimde Ne Istihdamda Olan Gençlere Yönelik Isgücü Piyasasi Destek Programi Operasyonu” hibe programi (NEET PRO) kapsaminda Günes Enerjisi Okulu açiliyor.

“Ne Egitimde Ne Istihdamda Olan Gençlere Yönelik Isgücü Piyasasi Destek Programi Operasyonu hibe programi (NEET PRO)” kapsaminda Antalya Büyüksehir Belediyesinin yürütücüsü oldugu "Günes Enerjisi Okulu" isimli proje basliyor. Ne Egitimde Ne Istihdamda (NEET) kategorisinde olan 15-29 yas arasindaki gençlere, proje ortagi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesince “Günes Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulumu, Bakimi ve Onarimi Kursu” verilecek. Kurs ile gençlerin yenilenebilir enerji sektöründe istihdam edilebilirliklerinin artirilmasi hedefleniyor.

Günes enerjisi sektöründe istihdam imkani

Istihdamin hizla arttigi yenilenebilir enerji sektöründe 2030 yilina kadar yaklasik 6,3 milyon kisinin istihdam edilecegi tahmin ediliyor. Yilin 300 günü günesli olan Antalya’da oldukça yayginlasmakta olan GES’lerin kurulumu, bakimi ve onarimi konusunda teknik personel açigini gidermeyi hedefleyen “Günes Enerjisi Okulu” projesi; kamu ve özel sektör isbirliginde günes panelleri üreten ve kuran firmalara ara eleman saglamak ve yenilenebilir enerji kaynaklarinin kullanimini tesvik etmek amaciyla düzenlenecek.

Öncelik kadinlara verilecek

Proje kapsaminda; öncelik kadinlara verilmek üzere, ne egitimde ne istihdamda olan 15-29 yas araligindaki Antalya, Isparta, Burdur ve İçel illerinde ikamet eden 200 gence ücretsiz olarak “Günes Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulum, Bakim ve Onarimi” konusunda mesleki egitim verilecek. Ayrica 200 genç 60 gün sürecek egitim boyunca her egitim günü için 10 euro harcirah alacak. Egitim sonunda üniversite onayli sertifikalarini alacak olan gençler için ISKUR koordinasyonunda yürütülecek çalisma ile Bireysel Kariyer Eylem Planlari da hazirlanacak ve uygulanacak.

Basvurular online yapilacak

Projeye basvurmak isteyen gençlerin Antalya Büyüksehir Belediyesinin web sitesinde “online islemler” sekmesinde yer alan “Günes Enerjisi Okulu Basvuru Formu”nu doldurmasi gerekiyor.
Kaynak: İHA