Ülkesinde 'Göz Tümörüsün' Denilen Hasta, Antalya'da 1,5 Saate Sagligina Kavustu
Kazakistan’da sol gözündeki büyümeye doktorlarin ’kist, kanser olabilir’ demesiyle dünyasi basina yikilan 5 çocuk babasi 55 yasindaki Nurlan Karayev, mukosel tanisi konulan Antalya’da 1,5 saatlik bir operasyonla göz sagligina yeniden kavustu.

Ülkesindeki hastanelere giden Karayev’e, gözünde’ kist, tümör, kanser olabilir’ denilerek tam bir tani konulamadi. Bu ön tanilarla, büyük üzüntü yasayan Karayev’in, bir akrabasinin tavsiyesiyle Memorial Antalya Hastanesi’ne basvurdu. Kulak Burun Bogaz Hastaliklari Bölümü’nden Doç. Dr. Ismail Önder Uysal tarafindan tetkikler yapilan Karayev’in, orbita denilen yerinde bir mukosel oldugu belirlendi. Yaklasik 1,5 saatlik bir operasyonla Karayev’in, endoskopik sinüs cerrahisi yöntemiyle göz arkasindaki kitle çikarildi. Gözüyle yeniden saglikli görmeye baslayan Karayev, mutlu bir sekilde ülkesine döndü.
"Su an çok saglikli ve mutluyum"
55 yasindaki 5 çocuk babasi Kazakistan Çimkent Nurlan Karayev, sol gözündeki rahatsizligin 16 yil önce basladigini ama son iki yildir sikayetlerinin arttigini ve gözünün sismeye basladigini ifade etti.
Ülkesindeki doktorlarin tam bir tani koyamadigini, ’kist, tümör, kanser süphesi var’ diyenlerin oldugunu hatirlatan Karayev, ”Artik görme kaybi yasamaya baslamistim. Ameliyatin ardindan hemen gözüm düzelmeye ve görmeye basladim. Kendimi daha iyi hissediyorum. Gözümde onkolojik bir sey olmadigi için çok rahatladim. Çünkü göz kanseri gibi söylemlerden korktum. Ailemle ne yapacagiz diye konustuk. Esim, akrabalarim üzüldü. Su an çok iyiyim ve mutluyum" dedi.
"Beyne dogru ilerlerdi"
Memorial Antalya Hastanesi Kulak Burun Bogaz Hastaliklari Bölümü’nden Doç. Dr. Ismail Önder Uysal, Kazakistan’dan gelen hastasinin kendilerine görme kaybi ve gözde kitle sikayetiyle basvurdugunu söyledi.
Yaptiklari tetkiklerde Karayev’in gözünde ciddi derecede görme kaybi oldugunu belirlediklerini kaydeden Uysal, “Tomografi ve MR’lar çekildi. Gözün arkasinda orbita dedigimiz yerde kitle oldugu görüldü.
Ona yönelik tedaviye baslandi. Bu tedavi olmasaydi, kitle görme sinirine bastigi için muhtemelen göz kör olacakti. Ayni zamanda bu mukosel beyine dogru ilerleyecekti, daha büyük hasarlar verecekti” diye konustu.
"Operasyonumuz 1,5 saat sürdü"
Hastaya mukosel tanisi konduktan sonra tedaviye basladiklarinin altini çizen Uysal, "Sonra cerrahi olaraktan endoskopik sinüs cerrahisi var. Burundan girilerek göz arkasindaki kitleye ulasildi. Göz, orbita dedigimiz alandaki kitle çikarildi. Operasyonumuz 1,5 saat sürdü. Hastamizin su an saglik durumu gayet iyi. Artik sadece takip sürecimiz olacak" dedi.
