Kütahya TÜGVA'dan ABD'nin Gazze Kararina Tepki

Kütahya’da Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) tarafindan, Gazze’de insani ateskes önerisini reddeden Amerika’ya basin açiklamasiyla tepki gösterildi.

Kütahya TÜGVA'dan ABD'nin Gazze Kararina Tepki
Laleli Camii’nde kilinan yatsi namazinin ardindan TÜGVA Kütahya Il Temsilcisi Furkan Cosgun tarafindan okunan basin açiklamasinda, ABD’nin Gazze’de insani ateskes önerisini reddetmesine tepki gösterildi. Cosgun yaptigi açiklamada, "Son 68 günde Israil tarafindan 18 bin masum insan katledilmistir. 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadin olmak üzere binlerce masum ibadethanelerde, okullarda, hastanelerde bombalanma sonucu acimasizca öldürülmüstür. Bu rakamlar bir matematik hesaplamasi degil katledilen masum insanlardir" ifadelerini kullandi.

Savas hukukunun, evrensel insan haklarinin alt üst edildigi bu saldirilarin soykirim oldugunu vurgulayan Cosgun, "Her ne kadar çok geç kalsa da Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi bu duruma çagrida bulunmus, ateskes ilan edilmesi için harekete geçmistir. Ne yazik ki yapilan oylamada bütün üyeler oy birligi ile ateskes yapilmasini talep ederken, ABD’nin veto etmesi sebebiyle karar alinamamis ve reddedilmistir. ABD 13 Birlesmis Milletler üyesi ülkeyi karsisina alarak Israil’in katliamina ortak oldugunu tescillemistir. Böylece Amerika tarihine de Israil barbarligina ortak olmak bir kara leke olarak yazilmistir. Bu ret karari süphesiz Amerikan halkinin degil, iktidarda bulunan Siyonist Biden hükümetinin bir kararidir. Artik özgürlük, baris, insan haklari konusunda Amerika hükümetinin hiçbir iddiasi ve samimiyeti söz konusu olamaz. Artik Amerika, insanligin gözünde özgürlük ve insan haklari ülkesi degil barbarlik, zulüm, irkçilik ve katliam ülkesi olarak taninacaktir. Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi yeniden reforme edilmeli, bütün dünya milletlerini karsisina alan Amerika bu katliama ortak olmanin bedelini ödemelidir. Daha iyi, daha adil bir dünya için bu ret kararini kiniyor, bütün dünya halklarini Amerika’ya karsi harekete geçmeye davet ediyoruz. Dünya Amerika’ya hükmeden Siyonist zalimlerden elbette daha büyüktür. Müslümanlar muzaffer olacak, onurlu ve izzetli Gazze halkinin dik durusu, katil Israil’in sonunu getirecektir. Filistin topraklarindaki bu zulmün hesabini insanlik vicdani ile birlikte hukuk önünde elbette sorulacaktir. Gazze kasaplari uluslararasi mahkemelerde eylemlerinin hesabini verecektir. Son nefesimize kadar Gazzeli masum sivillerin yaninda olacak, suçlular cezalandirilana kadar her platformda girisimlerde bulunmaya devam edecegiz. Dünya besten büyüktür" diye konustu.

Kaynak: İHA