Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas, Cenevre'de Türklerle Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Isviçre’nin Cenevre kentinde Türklerle bir araya geldi.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakani Göktas, Cenevre'de Türklerle Bir Araya Geldi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, Birlesmis Milletler “Insan Haklari Evrensel Beyannamesi’nin 75’inci Yil Dönümü Baglaminda Ailenin Korunmasi: Sözden Eyleme” Yüksek Düzeyli Yan Etkinlik kapsaminda Isviçre’nin Cenevre kentine geldi. Cenevre Havalimani’nda, Türkiye’nin BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Güven Begeç, Türkiye’nin Dünya Ticaret Örgütü Nezdinde Daimi Temsilcisi Alpaslan Acarsoy ve Isviçreli yetkililer tarafindan karsilanan Bakan Göktas, daha sonra Türkiye’nin Cenevre Baskonsoloslugu’na geçti.

Baskonsolos Ipek Zeytinoglu Özkan’dan çalismalara iliskin bilgi alan Göktas, Isviçre’ye ilk yerlesen Türklerden Hatice Öztürk, Erol Seker ve Sami Özkan’in yani sira kentteki Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya geldi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in selamlarini ileterek sözlerine baslayan Göktas, “Avrupali Türklerden” biri olarak Cenevre’deki Türklerle bir araya gelmekten duydugu memnuniyeti ifade etti.



“Ben de sizlerin bir kiziyim”

Her göçün bir hikaye barindirdigina vurgu yapan Bakan Göktas, “Önemli olan yasadigimiz yerde kendi kimligimizi muhafaza ederek bulundugumuz çevreye uyum içinde hayatinizi sürdürmek. Ben sizleri görünce kendi hikayemi görüyorum. Ben de sizlerin bir kiziyim. Sizlerle bir arada olmaktan da hem gurur hem mutluluk duyuyorum” dedi.



“Zürih’te de bir aile ataseligi açmayi planliyoruz”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi olarak yurt disinda aile ataselikleri açtiklarini ifade eden Göktas, “Zürih’te de bir aile ataseligi açmayi planliyoruz. Sundugumuz sosyal hizmet modellerini buradaki vatandaslarimiza da aktaracagiz” ifadelerini kullandi.

Daha sonra toplantiya katilanlarin taleplerini dinleyen ve sorularini yanitlayan Göktas, “Asrin felaketi” 6 Subat depremlerinin ardindan gösterdikleri destekten dolayi Isviçre’deki Türklere tesekkürlerini iletti.

Baskonsolos Özkan ise konusmasinda, Baskonsolosluk’ta ilk defa bir “Bakan-vatandas toplantisi” düzenlendigine vurgu yaparak, Bakan Göktas’i agirlamaktan duyduklari gururu dile getirdi.
Kaynak: İHA