Çesme'de Granfondo Heyecani 7. Kez Yasandi
Çesme Belediyesi ev sahipliginde bu yil 7. kez düzenlenen Veloturk Gran Fondo Çesme by Salcano’da bu yil yarisa 12 ülkeden 829 bisikletçi katildi. Iki parkurda toplam 66 kadin, 763 erkek bisikletçi start aldi.

Argeus Travel & Events tarafindan, Veloturk is birligi ve Salcano’nun ana sponsorlugunda düzenlenen Veloturk Gran Fondo Yarisi Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Izmir Valiligi, Çesme Kaymakamligi’nin destekleri ile Çesme Belediyesi’nin ev sahipliginde, 4-5 Kasim tarihlerinde gerçeklesti.
Geçtigimiz yil Gran Fondo World Tour takvimine alinarak dünya sampiyonalarina katilmak için puan alinan yarisa Amerika Birlesik Devletleri, Almanya, Belçika, Birlesik Krallik, Iran, KKTC, Kazakistan, Polonya, Romanya, Rusya Federasyonu, Yunanistan ve Türkiye olmak üzere 12 ülkeden 829 bisikletçi katildi.
Organizasyon, 4 Kasim Cumartesi günü geleneksel Veloturk Fun Ride ile start aldi. EXPO alani cumartesi ve pazar günü bisiklet tutkunlarini bulusturdu. Tüm kayit gelirleri, Veloturk’ün; ’Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler’ projesine aktarildi.
Arda Türkmen, Sarper Günsal, Berkem Ceylan, Aydin Diricanli ve Umut Duygu tarafindan kurulan Veloturk, ’Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler’ projesi ile bugüne kadar 3 binin üzerinde çocugun bisiklet hayalini gerçeklestirirken, bu hayale ortak olmaya devam ediyor.
Iskenderun Bisiklet Spor Kulübü, Veloturk’te hayata döndü
Subat ayinda Kahramanmaras merkez üslü depremden büyük derecede etkilenen Hatay’in Iskenderun Bisiklet Spor Kulübü, 5 sporcusu ile Veloturk Gran Fondo Çesme by Salcano’da çocuklar için yaristi. Depremin ilk günü enkazdan sag kurtulan Serhat Arioglu, kisa parkurda pedal basti.
Yarista Yunanistan’dan da bir takim yer aldi
Çesme’de gerçeklesen yarisa, Yunanistan’in Sakiz Adasi’ndan da bir takim katildi.
Podilateschiou Bisiklet Takimi’ndan 10 sporcu, Veloturk Gran Fondo’da çocuklar için pedal basti.
110 kilometrelik Salcano parkurunda 8 kategoride 262 bisikletçi start aldi
5 Kasim Pazar günü saat 08.00’de Çesme sehir merkezinden baslayan 110 kilometrelik Salcano Parkuru, tekrar Çesme’ye dönerek son buldu. Yaris boyunca bisikletçiler toplamda 1498 metre tirmanis gerçeklestirdi. 110 kilometrelik uzun yarista 8 kategoride 262 bisikletçi start aldi. Pro kategoride 1 bisikletçi yaristi.
565 bisikletçi 63 kilometrelik Toyota HYBRID parkurunda pedal çevirdi
Bisikletçilerin yogun ilgi gösterdigi 63 kilometrelik kisa yaris Toyota HYBRID Parkuru ise saat 08.30’da Çesme sehir merkezinden baslayip, 683 metre tirmanisin ardindan Çesme sehir merkezinde sona erdi. 16 yasindan 70 yas üstüne kadar her yastan bisikletseveri bulusturan yaris, kadin-erkek olarak 11 kategoride gerçeklesti. Paralimpik kategorisinde Espedal Dernegi’nden 9 sporcu kisa parkurda yarisa katildi.
63 kilometrelik kisa yarista, 564 bisikletçi start aldi. Paralimpik B kategorisinde 9, Paralimpik C kategorisinde 3 bisikletçi kisa parkurda pedal basti.
829 bisikletçinin 763’i erkek, 66’si kadin bisikletçi oldu
Türkiye’nin ve dünyanin dört bir yanindan bisiklet severin bulustugu Veloturk Gran Fondo Çesme by Salcano yarisina kayit yaptiran 829 bisikletçinin 763’ü erkek, 66’si kadin bisikletçiden olustu.
Uzun parkurda erkeklerde Aydin Köfteci, kadinlarda ise Özge Uzun birinci oldu
110 kilometrelik Salcano Parkuru’nda erkeklerde ilk 3 sira Aydin Köfteci, Arda Tekirdag ve Ataman Sekerci’den, kadinlarda ise Özge Uzun, Seniz Pamuk ve Selen Eyice’den olustu.
Kisa parkurda, erkeklerde Deniz Örnek, kadinlarda Valeriya Vildan Mutlu birinci oldu
63 kilometrelik TOYOTA Hybrid Parkuru’nda ise erkeklerde Deniz Örnek birinci Taha Eren Cosgun ikinci ve Mani Farajisafiloo üçüncülügü elde ederken kadinlarda ise parkur rekoru kiran Valeriya Vildan Mutlu, Aylin Karanfil ve Özlem Korkmaz ilk 3 sirada yer aldi.
Parkueun Paralimpik B kategorisinde Espedal Dernegi’nden Taskin Özgür ve Fatih Söylemez tandem bisikletleri ile birinci olurken, Paralimpik C kategorisinde Extrem Yok Grubu sporcusu Ercan Aktag yarisi birinci tamamladi.
’Yasam Sevincim Çesme Hayat Bulanlar’ ödülü
Yaris sonrasinda düzenlenen ödül töreninde, Çesme Belediyesi tarafindan verilen ’Yasam Sevincim Çesme Hayat Bulanlar’ ödülü, 2019 yilinda geçirdigi kaza sonrasinda hayata tutunan Yavuz Selim Yilmaz ile Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra ilk kez Veloturk Gran Fondo Çesme’de çocuklar için pedal basan Iskenderun Bisiklet Spor Kulübü üyeleri Sabri Kiliç, Koray Iflazi, Serhat Arioglu, Evren Sahin, Ibrahim Ersen Barlas’a verildi.
