Vali Ali Çelik, Halkin Sorunlarini Yerinde Dinlemeye Devam Ediyor

Hakkari’ye atandigi günden beri halkin ayagina giden Vali ve Belediye Baskan Vekili Ali Çelik’in hafta sonu duragi Keklinpinar, Medrese ve Baglar mahalleleri oldu.

Vali Ali Çelik, Halkin Sorunlarini Yerinde Dinlemeye Devam Ediyor
Il merkezi, ilçe, belde, köy ve mezralarda ziyaretlerde bulunan, akabinde makaminda binlerce kisiyi agirlayan ve agirlamaya devam eden Vali Ali Çelik, kendin degisik mahallelerindeki ziyaretlerini sürdürüyor. Hafta sonu dinlemeyen Vali Çelik, AK Parti Il Baskani Av. Zeydin Kaya, Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Zibek ile birlikte Keklikpinar Mahallesi’ne giderek vatandaslar ile görüsüp mahallenin sorunlarini yerinde dinledi.

Vali Çelik, Keklikpinar Mahallesi Bayram Çalli Caddesi’nde bulunan, heyelan sonucu çöken ve cumartesi günü yapimina baslanan duvarin yapim çalismalarini yerinde inceledi. Müteahhit Imran Ronay Azizoglu’ndan hafriyat çalismalarinin devam ettigi ve pazartesi günü duvarin örülme islemine baslanacagi bilgisini alan Vali Çelik, çalismalarin bir an önce tamamlanmasi için talimat verdi.

Vali Çelik, Keklikpinar Mahallesi’ndeki vatandaslarin 600 metrelik dogal gaz hatti talepleri üzerine bölgede incelemelerde bulunarak, ilgili kisiden bilgi aldi. Ek 600 metre talebin mevsim sartlarinin el vermesi halinde 2023 yilinda tamamlanacagi, aksi halde 2024 yili yatirim programinda degerlendirilecegi bilgisini alan Vali Çelik, mevcut çalismanin bir an önce tamamlanmasi için talimat verdi.

Incelemeler esnasinda Nahide Öner isimli engelli vatandasin engelli yatagina ihtiyaci oldugunu bildirmesi üzerine Vali Çelik; Il Saglik Müdürü Dr. Hamdullah Kara’yi arayarak, vatandasin engelli yatagi ihtiyacinin bir an önce karsilanmasi yönünde talimat verdi. Bayram Çalli Caddesi’nde Hasan Sever’in daveti üzerine evine misafir olan Vali Çelik, vatandasin ve mahalle sakinlerinin aile sagligi merkezi, ulasim, asfalt gibi sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm yollari üzerine istisarelerde bulundu. Vali Çelik, kurumlarin isbirligi içerisinde devletin imkanlari ölçüsünde el birligiyle sorunlarin üstesinden gelerek talepleri yerine getirecegini söyledi.



Vali Ali Çelik, beraberindeki heyet ile Medrese Mahallesi’ne geçerek vatandaslarin taleplerini ve mahallenin sorunlarini yerinde inceledi. Mahalle sakinleri ve Medrese Mahalle Muhtari Cabbar Aydin; Vali Çelik’e mahallelerinde bulunan imar yolu ve dogal gaz sorununu dile getirdi. Vali Çelik, Belediye Baskan Yardimcisi Hamit Zibek’e mahallenin imar yolu sorunun çözülmesi yönünde talimat verdi. CBS Uzmani Nihat Akdogan’a ise imar yolu sorunun çözümüyle dogal gaz sorununun yatirim planina alinmasini söyledi.



Baglar Mahallesi’nde tandir ekmegi pisiren kadinlari da ziyaret eden Vali Çelik, kadinlarin ikram ettigi lavas ekmegini yedi. Vali Çelik, sosyal medya hesabinda yaptigi paylasimda, "Eger tadini bilirseniz ekmegi paylasmak ekmekten daha lezzetlidir. Paylastikça azaliyor acilar, paylastikça artiyor sevinçler" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA