Bulgaristan Sinirinda 6 Milyon 750 Bin Liralik Altina Beyan Edilmedigi Gerekçesiyle El Konuldu

Kapikule’nin karsisinda yer alan Bulgaristan’in Kapitan Andreevo Gümrük Kapisi’nda Türkiye’den ülkeye giris yapan 4 araçta bulunan yaklasik 6 milyon 750 bin lira degerindeki 3 kilo 302,1 gram altina, beyan edilmedigi gerekçesiyle el konuldu.

Bulgaristan Sinirinda 6 Milyon 750 Bin Liralik Altina Beyan Edilmedigi Gerekçesiyle El Konuldu
Türkiye’den Bulgaristan üzerinden Almanya’ya giden Türk plakali otobüs Kapitan Andreevo Gümrük Kapisi kontrol noktasina geldiginde Türkiye vatandasi olan sürücü ile diger iki soför ve 20 yolcu, beyan edecekleri bir sey olmadigini açikladi.

Yapilan kontrolde aracin motor bölgesinde özel olarak hazirlanmis zulada bantla sarilmis, içinde sari metal esyalar bulunan iki paket bulundu. Paketlerin içerisinde yüzük, küpe, bilezik, madalyonlarin da aralarinda bulundugu toplam 2 kilo 404,90 gram taki oldugu belirlendi. Uzmanlara göre 14 ve 22 ayar altindan yapilan ürünlerin toplam degeri 5 milyon Türk lirasi olarak belirlendi.

Türkiye’den bati Avrupa ülkelerine gitmek üzere ülkeye giren üç binek otomobilde yapilan kontrollerde de toplam 897,2 gram altin ele geçirildi. Romanya plakali araçta 3 Romanya vatandasinin kiyafetlerinin altina gizlenmis 236,7 gram agirliginda altin taki bulunurken, Türkiye’den Fransa’ya seyahat eden biri kadin 2 kisinin bulundugu aracin bagajinda da 522,80 gram altin yüzük, madalyon ve küpe bulundu. Esiyle birlikte otomobille Türkiye’den Hollanda’ya giden bir kadinin ise iç çamasirina gizlenmis 137,70 gram altin süs esyasi bulundu.

Yasanan yakalama olaylarinda altinlara el konulurken, altinlari beyan etmeyen kisiler hakkinda gümrük makamlarinin bilgisi ve izni olmadan mal tasimaya tesebbüs etmeleri nedeniyle Gümrük Kanunu uyarinca islem yapilarak, Haskovo-Svilengrad Bölge Savciliginin gözetiminde gümrük müfettisi tarafindan sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA