Solunum Hastasi 5 Yil Önce Bosandigi Esiyle Hastanede Yeniden Evlendi

Tuzla’da 48 gündür pnömotoraks solunum yetmezligi tedavisi gören 62 yasindaki Ilhan Aktas, 5 yil önce bosandigi 60 yasindaki Nevcihan Aktas ile tedavi gördügü hastanede yeniden hayatini birlestirdi. Çiftin hasta odasinda ikinci baharlarina ’evet’ dedigi nikaha diger hastalar ve hastanede görevli saglik personeli de katildi.

Solunum Hastasi 5 Yil Önce Bosandigi Esiyle Hastanede Yeniden Evlendi
Istanbul’da yaklasik 2 aydir pnömotoraks solunum yetmezligi tedavisi gören 62 yasindaki Ilhan Aktas’a solunum yetmezligi ve hipertansiyon teshisi konuldu. 48 gün boyunca Tuzla Devlet Hastanesi Palyatif Servisi’nde solunum cihazina bagli sekilde tedavi altina alinan Aktas, midesine takilan tüple beslenmek zorunda kaldi. Zor günler geçiren Aktas, 5 yil önce anlasmali olarak bosandigi eski esi 60 yasindaki Nevcihan Aktas’la çocuklarinin araci olmasinin ardindan tedavi sürecinde tekrar iletisime geçti. Bu süreçte ikili yeniden evlenmeye karar verdi. Tedavi sürecinde birbirlerinden ayrilmayan çift, Tuzla Devlet Hastanesinde yeniden evlendi. Hasta odasinda nikahi kiyilan çiftin sahitligini ise Bashekim Selçuk Bozhalil ve hemsire yapti. Yapilan nikah törenine palyatif servisinde tedavi gören diger hasta ve refakatçiler de katildi.

Tuzla Devlet Hastanesi’nde kiyilan nikahin ardindan konusan Bashekim Selçuk Bozhalil, "Ilhan Aktas isimli hastamiz daha önce evlenip bosandigi esiyle tekrar nikah yapmak için bizlere müracaat etti. Gerekli kanuni islemler ve raporlamalar yapildiktan sonra Tuzla Belediyesinin nikah memurunun esliginde nikahi gerçeklestirdik. Evlenen çiftimize Allah’tan mutluluklar diliyoruz" dedi.

Yillar sonra hasta esiyle tekrar evlenen Nevcihan Aktas, "Çok mutluyum, çocuklarim açisindan mutluyum, esim açisindan mutluyum ve ona hizmet etmekten gurur duyuyorum. Çocuklari ve esimi mutlu etmek istedim. Çok istiyordu, mutlu olsun istedim" dedi.

Kaynak: İHA