Engelli Derneklerine Bilgilendirme Yaptilar

Zonguldak’ta 3 Aralik Dünya Engelliler Günü faaliyetleri çerçevesinde Is-Kur Il Müdürlügü ve Kdz. Eregli Hizmet Merkezi personeli tarafindan il genelinde faaliyet gösteren engelli derneklerine engellilere yönelik kurs ve projeler hakkinda bilgilendirme yapildi.

Engelli Derneklerine Bilgilendirme Yaptilar
Is-Kur Il Müdürlügü Isgücü Yetistirme Servisi personeli Ümmü Sena Bolat ve Engelli Is Koçu Hande Akbas tarafindan yapilan sunumda Engelli ve Eski Hükümlü Çalistirmayan Isverenlerden Tahsil Edilen Idari Para Cezalarini Kullanmaya Yetkili Komisyon çalismalari ile verilen desteklerin amaci, komisyonca destek verilen proje türleri, engellilere yönelik mesleki egitim ve rehabilitasyon projeleri kapsami, basvuru sartlari, destek verilen giderler, basvuru için gerekli belgeler, kursiyerlerde aranan sartlar ve basvurularda dikkat edilecek hususlar konularinda katilimcilara bilgilendirme yapildi.

Etkinlige Türkiye Sakatlar Dernegi Zonguldak Subesi Baskani Hüseyin Sirin, Zonguldak Umut Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Nurten Kinay, Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Arife Dereli, Çatalagzi Engelliler Dernegi Baskani Özcan Albas, Çaydegirmeni Engelliler Dernegi Baskani Sibel Toplu ve Türkiye Beyazay Dernegi Zonguldak Subesi Baskani Bünyamin Altundal katilim sagladi.

Yine Kdz. Eregli Is-Kur Hizmet Merkezi Engelli Is Koçu Sibel Türköz tarafindan Eregli Fiziksel Engelliler Dernegi, Kdz. Eregli Özel Egitim ve Rehberlige Muhtaç Çocuklari Koruma Dernegi, Kdz. Eregli Bakima Muhtaç Engelli Aileleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi, Anadolu Aileleri Birlestirme Dernegi Alapli Subesi ve Özel Çocuklari ve Velileri Koruma Dernegi ziyaret edilerek engelli kamu ve özel sektör engelli is ilanlari takip, basvuru ve mülakat süreci, engelli kurslari ve kendi isini kurmak isteyen engelliler için hibe destegi konularinda bilgilendirme yapildi.
Kaynak: İHA