Silah Ve Savunma Sistemleri Sergilendi

Çanakkale’de icra edilen Nusret-2023 Davet Tatbikati, dahilinde düzenlenen savunma sanayi firmalari sergisi açildi.

Silah Ve Savunma Sistemleri Sergilendi
Türkiye’nin ev sahipliginde, dost ve müttefik ülke unsurlarinin katilimiyla 28 Kasim-06 Aralik 2023 tarihleri arasinda Çanakkale ve Saros Körfezi’nde gerçeklestirilen Nusret-2023 Davet Tatbikati, Çanakkale’de basladi.

Çanakkale Bogaz Komutanligi Nara Askeri Limani ile tarihi Nara Kalesi’nde savunma sanayi firmalarinin (mayin harbi silah/sistemleri) sergi, sunum ve fiili gösterimleri gerçeklestirildi.

Yapilan programda Milli Savunma Sanayi firmalari Milli Savunma Sanayi firmalarinin ürettigi ürünler programda tanitildi.

Marlin insansiz su üstü deniz aracinin tamamen otonom seyir yapabilen, Sefine tersanesinde yerli ve milli imkanlarla insa edilen insansiz su üstü deniz araci oldugunu belirten Kidemli Mühendis Burak Kolsuz, “Önümüzdeki aylarda Deniz Kuvvetleri Komutanligi’na teslimi planlidir. Biz bu insansi deniz aracini son kullanicinin istegi dogrultusunda su üstü harbi yapabilme, mayin harbi yapabilme, deniz alti savunma harbi yapabilme ve hava savunma harbi yapabilme imkan kabiliyetine haiz insa edip, son kullaniciya teslim edebiliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA