Çifte Cinayette Yeni Detaylar Ortaya Çikti
Mugla’nin Bodrum ilçesinde Rus uyruklu anne ve kizinin öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çikti. Katil zanlisi eski esin, anneyi 3 kursun, kizini da 2 kursunla öldürdügü, suç aleti silahi ise çöp konteynerine attigi ve ardindan yurt disina kaçtigi ögrenildi.

Evde kan izleri ile karsilasti
Arkadasinin akibetinden endise duyan I.S.Y., 27 Kasim günü Irina Dvizova’nin Konacik Mahallesi’ndeki ikametine gitti. Koltukta, perdelerde ve yerlerde kan lekeleri gören kadin ihbarda bulundu. Evin içerisi ve çevresinde ekiplerce arama yapilirken, 4 adet bos kovana rastlandi. Dvizova’nin aracinin da izi sürülürken, aracin Içmeler mevkisine dogru gittigi ve 45 dakika sonra geri döndügü belirlenince, aramalar o bölgede yogunlastirildi. Yapilan aramalarin ardindan dün anne ve kizinin cesedine ulasildi. Yapilan ön otopside annenin 3, kizinin ise 2 kursun ile vurularak öldürüldügü belirlendi.
Önce Fransa’ya, oradan Litvanya’ya gitmis
Sorusturmanin devaminda kayip kadinin Litvanya uyruklu eski esi A.K.’nin (46) 20 Kasim günü Litvanya plakali bir araçla Edirne Hudut Kapisi’ndan Türkiye’ye giris yaptigi, ardindan Bodrum’da bir otelde konakladigi, ilçeden Irina Dvizova’ya ait araçla ayrildigi da tespit edildi. 24 Kasim günü Irina Dvizova’dan dogan oglu M.K. (5) ile Ankara Esenboga Havalimani’ndan yurt disina çiktigi tespit edilen A.K.’nin önce Fransa’ya, oradan da Litvanya’ya geçtigi belirlendi.
Suç aletini çöp konteynerine atmis
Katil zanlisinin suç aleti silahi Içmeler güzergahindaki bir çöp konteynerine attigi degerlendirilirken, silahin bulunmasi için çalisma yürütülecegi kaydedildi. Katil zanlisinin yakalanmasi için uluslararasi yazismalarin yapilacagi da bildirildi.
Öte yandan, Irina Dvizova ile eski esi A.K. arasinda çocuklari M.K.’nin velayetinden kaynakli anlasmazlik bulundugu, kadinin 6 ayri sikayeti üzerine eski es hakkinda toplamda 6 ay uzaklastirma karari verildigi fakat sahsin Türkiye’de bulunmamasi nedeniyle kararin teblig edilemedigi ögrenildi.
