Tirebolu Belediye Baskani Burhan Takir Açiklamasi 'Can Kaybi Yok Ama Çok Ciddi Maddi Hasarimiz Var'

Giresun’un firtinadan ve dev dagalardan zarar gören ilçesi Tirebolu’da hasar tespit çalismalari baslarken, Belediye Baskani Burhan Takir, sehir merkezinde dalgalar nedeniyle can kaybi ve yaralanmalarin olmadigini ancak çok ciddi maddi hasarin söz konusu oldugunu söyledi.

Tirebolu Belediye Baskani Burhan Takir Açiklamasi 'Can Kaybi Yok Ama Çok Ciddi Maddi Hasarimiz Var'
Ilçedeki deniz taskini nedeniyle olusan hasar hakkinda bilgi veren Belediye Baskani Burhan Takir, “Bugün saat 11.00 siralarinda firtinanin etkisiyle denizde olusan dalgalarin etkili olmaya basladigini ifade ederek, “Gece rüzgar etkili olsa da dalga nedeniyle bir hasar yoktu. Saat 11.00 siralarinda dalgalar yükselerek sehir merkezinde etkili oldu. Geçmiste de deniz afeti yasamistik, ancak bunun gibi degildi. Bu çok farkli. Allah böyle afeti kimseye vermesin. Bu deniz depremi. Bizim bölgede bunun ismi deniz depremi olarak geçer. Sahildeki isletmeler zarar gördü. Yaklasik 2.5 kilometrelik alanda tutar dalimiz kalmadi. Yol ve isletmeler zarar gördü. Yetkililer bize yardimci olsunlar. Bizim yardima ihtiyacimiz var. Gerekli destekler saglanirsa biz kisa zamanda yaralarimizi sarariz" dedi.

Belediyenin imkanlariyla su tahliyesi için seferber olduklarini da kaydeden Baskan Takir, “Belediyenin tüm imkanlarinin seferber ettik ama gücümüz, imkanimiz sinirli. Bu afetin önünde önlem almak imkansiz. Buna ragmen is makinalarimizla sahadayiz. Sükürler olsun ölü ya da yaralimiz yok. Ama hasarimiz çok. Bu hasar parayla ölçülecek düzeyde de degil. Belediyemizin tüm imkanlarini seferber ettik" diye konustu.

Kaynak: İHA