Bingöl'de 'Okuyan Muallimler' Projesi

Bingöl’de ögretmenlerin düzenli olarak kitap okuma aliskanligi kazanmalarini tesvik etmek araciyla ‘Okuyan Muallimler’ Projesi hayata geçirildi.

Bingöl'de  'Okuyan Muallimler' Projesi


Bingöl Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Özel’in baskanliginda ve Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Yusuf Tokus’un koordinasyonunda, Okuyan Muallimler Projesi hayata geçirildi. Bingöl Merkez’de görev yapan 300’e yakin ögretmenin katilimiyla baslayan ve giderek artan ilgi ve katilimla devam eden proje, ögretmenlerin mesleki, sosyal ve entelektüel gelisimine katki saglamak amaciyla önemli bir adim olarak dikkat çekiyor. Ögretmenlerin gönüllülük esasina dayanan projeye verdikleri destek ve ilgi oldukça yüksek. Gönüllü olarak katilan ögretmenler, düzenli olarak bir araya gelerek kitap okuma aliskanligi kazanmak, kendi alanlariyla ilgili kitaplar okuyarak profesyonel gelisimlerine katki saglamak ve ögrencilere kitap okuma aliskanligi kazandirmak için bir araya geliyor.

Bu projeyle, Bingöl Milli Egitim Müdürlügü, ögretmenler arasinda etkilesimi artirirken, bilgi paylasimini tesvik etmeyi ve ögretmenlerin pedagojik bilgilerini artirarak daha etkili bir sekilde ögretebilmelerini saglamayi hedefliyor.
Kaynak: İHA