Baskan Yilmaz, Ögretmenlerle Bulustu

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla ilçede görev yapan ögretmenlerle aksam yemeginde bulustu.

Baskan Yilmaz, Ögretmenlerle Bulustu
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçeklesen programda Baskan Yilmaz’a, programda ögretmen esi Meltem Yilmaz da eslik etti. Baskan Yilmaz, egitimcilerin onuruna düzenledigi yemekte görevde 44 yilini doldurarak emekli olan ögretmen Yakup Kaygisiz’a ise sürpriz bir veda kutlamasi yapti. 24 Kasim’da emeklilige ayrilan Kaygisiz, kendisi için hazirlanan 44’üncü yil pastasini, Baskan Yilmaz, protokol üyeleri ve ögretmen arkadaslariyla birlikte kesti. Duygusal anlarin yasandigi kutlama esnasinda Yilmaz, emektar ögretmen Kaygisiz’a, Türk dili, kültürü ve tarihinin en degerli anitlarindan olan Orhun Yazitlari’nin minyatür örnegini takdim ederek, tüm ögretmenlerin Ögretmenler Günü’nü kutladi.

Ögretmen Kaygisiz da bu kutlama için Baskan Yilmaz’a tesekkür ederek, "Bu programda 44 yillik ögretmenlik görevimi tamamlamis bulunmaktayim. Sizlere veda ediyorum. Sizler de insallah bir baska Ögretmenler Günü’nde görevinizi tamamlarsiniz. Ögretmenler Günümüz kutlu olsun” dedi.

Ögretmenlerle tek tek sohbet eden Baskan Yilmaz, ögretmenlik mesleginin önemine vurgu yaparak bu kiymetli meslegin bir parçasi olan tüm ögretmenleri tebrik etti.

24 Kasim gününün kendisi için hep özel bir tarih olduguna vurgu yapan Yilmaz, "Bir ögretmen çocugu ve ögretmen esi olarak 24 Kasim bizim için hep özel olmustur. Bugün de siz kiymetli ögretmenlerimizi burada agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Çocuklarimiza hiçbir zaman ilginizi, sevginizi esirgemediginiz için, egitim ve ögretim verdiginiz için, gelecegimizi insa ettiginiz için Toroslar Belediyesi olarak, bu milletin bir ferdi olarak, bir ögrenci babasi olarak ve ögretmen esi olarak hepinize tesekkür ediyor, sükranlarimi sunuyorum. Insallah bu emekleriniz hiçbir zaman bosa gitmeyecek. Bir milleti yükselten, gelecegini insa eden çocuklarimiza verilen egitimdir. Bunu biliyor ve görüyoruz. Ögrencilerimizin, ögrenci velilerimizin ve ögretmenlerimizin Toroslarimizi daha çok tercih ettigini ve Toroslarimizda yasamak istedigini de görüyoruz. Bundan da mutlu oluyoruz, memnun oluyoruz. Basta Ilçe Milli Egitim Müdürümüz olmak üzere tüm idarecilerimize, ögretmenlerimize ayri ayri tesekkür ediyoruz. Sizleri çok seviyoruz. Birbirimizi daha çok sevecegiz, sayacagiz, daha çok el ele gönül gönüle olacagiz. Hep birlikte parlak gelecegimizi insa edecegiz insallah. Ögretmenler Gününüz kutlu olsun” seklinde konustu.

Toroslar Ilçe Milli Egitim Müdürü Oguzhan Tülücü ise egitim ve ögretime sundugu desteklerinden dolayi Baskan Yilmaz’a tesekkür ederek, tüm egitimcilerin Ögretmenler Günü’nü kutladi.

Program, hatira fotograf çekimiyle son bulurken, Baskan Yilmaz tarafindan kaleme alinan ve ilçede görev yapan tüm ögretmenlerin isimlerine özel olarak hazirlanan mektuplar da tek tek kendilerine ulastirildi.
Kaynak: İHA