Konya'da 5 Üniversitenin Akademisyenleri Israil'e Tepki Için 'Sessiz Çiglik' Yürüyüsü Düzenledi
Konya’da 5 üniversitede görev yapan akademisyenler, Israil’in Filistin’e saldirilarini kinamak için "sessiz çiglik" yürüyüsü düzenledi.

Kiliçaslan Meydani’nda toplanan akademisyenler, sessiz bir sekilde Mevlana Meydani’na kadar yürüdü.
Yürüyüsün ardindan akademisyenler adina açiklama yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu , “Israil’in sivil Gazze halkina yönelik siddet eylemlerine dur demenin akademik sorumlulugu oldugu bilinciyle, Konya’nin 5 üniversitesi olarak düzenledigimiz bu sessiz çiglik yürüyüsünden haykiriyoruz. Insan haklarini ayaklar altina alanlari, en basta bilim reddeder. Önceki gün Birlesmis Milletler tarafindan kabul ve ihlal edilen Dünya Çocuk Haklari Günü’ydü. Israil binlerce çocugu öldürdü, binlercesini yetim birakti. Yillardir abluka altinda inleyen Gazze’nin dev mezarliga dönüsmesini engellemek için daha kaç çocugun ölmesini bekliyoruz? Sivilleri kasten öldüren, sivil yerlesim yerlerini bombalayan, sehrin altyapi hizmetlerin ibadethanelerini, cami, mescit ve kilise ayirt etmeden, okullarini ve hastanelerini kullanamaz hale getiren insanlarin en temel ihtiyaçlara erisimini engelleyen Israil rejimini, isgal rejimine göz yuman insanlik suçlarini görmezden gelen gizli, açik destek olan tüm kurum ve kuruluslari ve dahi bu kötülügü, insanlari siddetle kiniyoruz” dedi.
Uluslararasi Ceza Mahkemesine seslenen Prof. Dr. Cem Zorlu, “Çocuklar ve insanlik onuru için vicdanli insanlara acil çagrimizdir. Uluslararasi baris ve güvenligin tesisiyle yükümlü olan Birlesik Milletler Güvenlik Konseyi’ni uluslararasi baris ve güvenlik önünde engel olmayi birakmaya, yükümlülüklerini yerine getirmeye davet ediyoruz. Uluslararasi Ceza Mahkemesini Israil’in Gazze’de isledigi savas suçlari için en hizli sekilde sorusturmaya davet ediyoruz. Dünyanin farkli cografyalarindaki üniversiteleri, bilim insanlarini, aydinlari, kültür sanat insanlarini kanaat önderlerini, Israil’in sivil Gazze hakkina yönelik siddet eylemlerine son vermesi için daha güçlü bir sekilde çagrida bulunmaya davet ediyoruz. Gazzelilerin en dogal hakki olan insanca yasama ve mülkiyet haklarinin korunmasi hususunda verdigi mücadeleye saygi ile destek verdigimizi ve daima yanlarinda olacagimizi beyan ediyoruz” diye konustu.
