Izmir'de Kuyumcudan 3 Milyonluk Soygun Yapan 4 Zanli Tutuklandi

Izmir’in Bayrakli ilçesinde bir kuyumcuya girerek 3 milyon lira degerinde ziynet esyasi çalan ve 15 dakika içerisinde polise yakalanan kar maskeli 4 süpheli, çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Izmir'de Kuyumcudan 3 Milyonluk Soygun Yapan 4 Zanli Tutuklandi
Olay 31 Ekim sabahi saat 04.30 siralarinda Gümüspala Mahallesi’nde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Bir otomobille kuyumcunun önüne gelen kar maskeli ve eldivenli 4 kisi, is yerine girdi. Kuyumcunun tezgahindan ve çekmecesinden 3 milyon lira degerinde ziynet esyalarini toplayan soyguncular, daha sonra geldikleri otomobile binerek bölgeden uzaklasti. Gelen bilgi üzerine harekete geçen polis ekipleri, olay yerine giderek çalisma baslatti. Süphelilerin kaçabilecegi güzergahlarda tedbir alan polis, 4 soyguncunun içerisinde bulundugu otomobili Gümüspala Mahallesi’nde oldugunu tespit etti. Polisin dur ihtarina uymayip kaçmaya çalisan otomobil, yapilan takip ve kovalamaca sonucu köseye sikistirildi. Sahte plaka oldugu belirlenen otomobil içerisindeki soyguncular A.E., U.A., S.E. ve C.K., polis ekipleri tarafindan, soygundan 15 dakika sonra kiskivrak yakalandi.

Polis ekiplerince yapilan aramalarda, soygunda kullanilan kas maskeleri ve eldivenler ile soygundan elde edilen 3 milyon degerinde ziynet esyasi ele geçirildi. Öte yandan araçta 2 ruhsatsiz tabanca ve silahlara ait 18 fisek ele geçirildi. Yakalanan süphelilerden A.E.’nin 18 yil 1 ay 22 gün, U.A.’nin ise 25 yil 4 ay 30 gün kesilmis hapis cezasi ile arandigi tespit edildi.

Soygun ve yakalanma anlari güvenlik kamerasinda

Öte yandan kuyumcunun soyulma ani, polisin soygunculari köseye sikistirma ve yakalama anlari, çevredeki kameralar ile görüntülendi. Görüntülerde kar maskeli soyguncularin is yerine girdigi, altinlari çalarak is yerinden çiktigi anlar ile polis ekipleri tarafindan önünün kesildigi daha sonra da kaçmaya çalisan otomobilin köseye sikistirilarak çerisindeki süphelilerin yakalandigi anlar yer aldi.

15 dakikada yakalaninca sasirmislar

Öte yandan soyguncular A.E., U.A., S.E. ve C.K.’nin Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirliginde verdikleri ifadede, 15 dakika içerisinde polis tarafindan yakalandiklarina sasirdiklarini söyledikleri ögrenildi. Emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edilen 4 süpheli, çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA