Baskan Akman'dan '10 Kasim Atatürk'ü Anma Günü' Mesaji

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Atatürk’ün siyasi ve askeri dehasiyla büyük bir komutan oldugunu söyledi.

Baskan Akman'dan '10 Kasim Atatürk'ü Anma Günü' Mesaji
10 Kasim Atatürk’ü Anma Günü dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Baskan Akman, hayatini ülkesine ve milletine adayan Atatürk’ün, tüm zorluklara ragmen milletten aldigi güçle bagimsiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusuna liderlik yaptigini söyledi.

Baskan Akman, “Engin ileri görüslülügü, dünya gerçeklerini iyi okumasi, insani degerlere verdigi önem ve düsüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk’ü hiç süphesiz insanligin tarih boyunca yetistirdigi en önemli liderlerinden biri yapmistir” dedi.

Atatürk’ün o gün milletine duydugu sonsuz güven ve inanç ile yola çiktigini belirten Baskan Akman, “Bizler de toplum olarak Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dedigi Türkiye Cumhuriyeti basta olmak üzere eserlerine sahip çikip, onun fikirleri isiginda ülkemizi daha ileri seviyelere getirmek için durmaksizin çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilina ulasmanin hakli gururunu yasadiklarini ifade eden Baskan Akman, Türkiye Cumhuriyeti’nin daha da büyüyerek basta Filistinli mazlumlar olmak üzere birçok millete umut, akan kan ve gözyasini dindiren sefkat eli olacagini kaydederek, “Bu duygu ve düsüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarini rahmet ve sükranla aniyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA