100. Yil Konserinden Filistin Mesaji

Cumhuriyetin 100. yil dönümü nedeniyle düzenlenen konserde Türkiye temali kostümü ile sahne alan pop müzigi sanatçisi Betül Demir, "Çocuklarin öldügü hiçbir savasta, kazanan hiç kimse yoktur" dedi. Konser öncesinde kadin askerler sahneye çikarak, Içisleri Bakanliginin hayata geçirdigi KADES uygulamasinin tanitimi yapilirken konserin son bölümünde ise Betül Demir ile küçük bir hayrani arasinda ilginç bir diyalog yasandi.

100. Yil Konserinden Filistin Mesaji
Cumhuriyetin 100. yil dönümünü etkinlikleri çerçevesinde Yali Meydani’nda Betül Demir konseri düzenlendi.

Konser öncesinde Bartin Il Jandarma Komutanligi Aile Içi Siddetle Mücadele, Çocuk Suçlari Sube Müdürü Tegmen Türkan Uluçay ve beraberindeki 3 kadin astsubay sahneye çikarak, KADES uygulamasini tanitti. Binlerce kisiye uygulamayi anlatan kadin askerler, alandakilerin yogun alkisini aldi.

Türkiye temali kostüm giydi, Filistin’e mesaj yolladi

Tanitimin ardindan ise Türkiye temali kiyafet ve saç sitili ile pop müzigi sanatçisi Betül Demir sahne aldi. Üzerindeki kirmizi renkteki kiyafetler bulunan sanatçinin saçinda ise ay ve yildiz yer aldi. Betül Demir, sahnede yaptigi konusmasinda Israil’in isgali altindaki Filistin’de çocuklarin öldürüldügünü hatirlatarak, "Dünyada gerçekten çok zor, kötü seyler oluyor. Galiba millet olarak bir tek biz anliyoruz. Buradaki herkes ve bütün ülkemiz için geçerli olan bir sey var ki, çocuklarin öldügü hiçbir savasta, kazanan hiç kimse yoktur. Dünyada böylesine aci çekilirken, bizim için kutlamalar zor ama iste onlara Cumhuriyetin, hür olmanin ne demek oldugunu bütün dünyaya göstermemiz gerekiyor. O yüzden bir tek biz anlariz, diyoruz. Savasi yakindan taniyan, bilen bir millet olarak" diye konustu.

Duygusal ve hareketli sarkilar okuyan sanatçi, 10. yil marsinda Bartin Belediye Baskani Hüseyin Fahri Firincioglu’nu, Izmir Marsi’nda ise çocuklari sahneye çagirarak, onlarla birlikte marslari okudu.

Minik hayrani ile ilginç diyalog

Sik sik sahneden inerek, seyircilerin arasinda sarkilarini okuyan Betül Demir, Poyraz ismindeki küçük bir hayrani ile yasadigi diyalog, sanatçiyi ve protokolü güldürdü. Poyraz’i elinden tutarak, protokolün bulundugu alanin önüne getiren sanatçi, "Ya baskanim, ben sahneden bu çocugu gördüm. Bütün sahne boyunca bu çocuga hayran kaldim. Öyle bir duruyor ki, böyle bir sey olamaz" dedi.

Betül Demir’in, "Poyraz hiç yüz vermiyorsun bana. Tipin degilim galiba" sorusu üzerine küçük hayrani, "Yok hocam ya" cevabini verdi. Bu cevap üzerine gülen Demir, "Cevabi duydunuz mu? Oldu hocam ya. Bir sey diyemedim. Üzüldüm gerçi ama hafiften öpseydin hosumuza giderdi" diyerek, küçük hayrani ile muhabbete devam etti. Sanatçinin israri üzerinden Betül Demir’in yanagindan öpen Poyraz, "Ne olacaksin büyüyünce" diye soru üzerine ise, "Belediyeci soför olacagim" cevabini verdi.

Aldigi cevap karsisinda sasiran sanatçi, "Baskanim" diyerek, Belediye Baskani Firincioglu’nun yanina gitti. Baskan Firincioglu ve Poyraz ile hatira fotografi çektiren Betül Demir’in, "Baskanim aliyor muyuz ise?" sorusu üzerine gülümseyen Firincioglu ise, "Aliyoruz ise aliyoruz" diye cevap verdi.

Fotograf çekilmesinin ardindan Poyraz’a dönen sanatçi, "Poyraz artik sana isi buldum. Artik bütün Bartin da taniyor. Bartin’in yildizi oldun. Ona göre artik" diye konustu.

Yasanan ilginç diyaloglarin ardindan sahneye çikan sanatçi Betül Demir, sarkisi için çok begendigi Bartin’da klip çekecegini müjdeledi. Sanatçi, Emrah’in 40. yil albümünde söyledigi, "Ihtiyaci Var" sarkisina Bartin’da klip çekecegini belirterek, sarkiyi binlerce hayrani karsisinda okudu.

Genç hayranlarinin yogun ilgi gösterdigi sanatçi Betül Demir’e Bartin yöresine ait tel kirma, kiyafet sal ve tepsi hediye edilirken, konserin son bölümündeki havai fisek gösterisi de ilgi gördü.
Kaynak: İHA