Pusu Kurup 9 Milyon Gasp Ettiler

Maltepe’de kuyumculuk yapan B.B.’nin para ve altinlari transfer için geldigi Marmaray duraginda pusu kurup bekleyen gaspçilar, adama saldirip yaklasik 9 milyon liralik döviz, altin ve Türk lirasini alip kaçti. B.B.’nin gaspçilar ile yasadigi bogusmada süphelilerden birinin ayakkabisi çikti. Süpheliler yakalanarak gözaltina alinirken, olay ani ise saniye saniye bir is yerinin güvenlik kameralarina yansidi.

Pusu Kurup 9 Milyon Gasp Ettiler
Maltepe Idealtepe Mahallesi’nde 12 Eylül günü meydana gelen olayda, iddialara göre, kuyumculuk yapan B.B. haftada bir gün altin ve paralari Kapaliçarsi’ya Marmaray ile götürüyordu. Olay günü de ayni sekilde içerisinde yaklasik 9 milyon liralik altin, döviz ve para olan çantalar ile Idealtepe Marmaray duragina geldi. Araçtan çantalari indirdigi sirada bir süre önce gelip park etmis araç hareket edip yanina geldi. Içinden inen gaspçilar adama sarildi ve bir digeri ise para ve altinlari alip araca koydu. Gaspçilardan biri B.B. ile yasadigi bogusma sirasinda ayakkabisini düsürdü. Ama araca binip kaçtilar.

Ihbar üzerine Asayis Sube Müdürlügü Gasp Büro Amirligi ekipleri çalisma baslatti. Yapilan çalismalarda olay yerinde bulunan ayakkabi da bir ipucu oldu. Gasp Büronun deneyimli dedektifleri o ayakkabidan yola çikip süphelilerden birinin kimligini tespit etti. 85 ayri noktadan 220 saat incelenen kamera görüntüleri ve elde edilen bilgiler isiginda süphelilerin kimlikleri tek tek tespit edildi.

Gasp Büro Amirligi ekipleri önceki gün süphelilerin bulundugu adreslere operasyon yapti. Operasyonda süpheliler Ibrahim E. (27), Cihan U. (27) ve Ferhat E. (29) gözaltina alindi. Gözaltina alinan süpheliler Asayis Sube Müdürlügü Gasp Büro Amirligindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Olay ani ise çevredeki güvenlik kameralarin saniye saniye yansidi. Görüntülerde park etmis sekilde duran araç para dolu çantalar inince hareket edip biranda saldiriyorlar ve paralari alip kaçiyorlar.
Kaynak: İHA