Yabanci Uyruklu 3 Hükümlü Kelime-I Sehadet Getirerek Müslüman Oldu

Erzincan L Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda bulunan yabanci uyruklu 3 hükümlü Kelime-i Sehadet getirerek Müslüman oldu.

Yabanci Uyruklu 3 Hükümlü Kelime-I Sehadet Getirerek Müslüman Oldu
Erzincan L Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda Mevlid-i Nebi Haftasi münasebetiyle program düzenlendi.

L Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu manevi rehberlik birimi tarafindan yapilan faaliyetler çerçevesinde açilmis olan kurslara katilan 8 hükümlü ve tutuklunun Kur’an-i Kerim’e geçmesi, 10 hükümlü ve tutuklunun tecvitli Kur’an-i Kerim ögrenmesi ve 3 hükümlü-tutuklunun Islam dinine geçmesi sebebiyle program düzenlendi.

Program Erzincan Cumhuriyet Savcisi Muhammet Tunahan Isik, Erzincan L Tipi Kapali Ceza Infaz Kurum Müdürü Abdullah Akgül. Erzincan T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurum Müdürü Nilüfer Tunçkiliç, Erzincan L Tipi Kapali Ceza Infaz Kurum 2. Müdürü Mesut Yesilyurt, Erzincan Il Müftü Yardimcisi Kazim Ural, kurum personelleri, hükümlü ve tutuklularin katilimi ile gerçeklesti.

Program, L Tipi Ceza Infaz Kurumu Manevi Rehberlerinden Hayati Mutlu’nun sunumu ile Erzincan T Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu ögretmeni ve kurumun hükümlü ve tutuklularinin olusturdugu ilahi grubunun söyledigi ilahilerle basladi.

Kurum Manevi Rehberi Kazim Gün’ün Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Erzincan L Tipi Kapali Ceza Infaz Kurum Müdürü Abdullah Akgül ve Erzincan Il Müftü Yardimcisi Kazim Ural’in konusmalari ile program devam etti.

Kurum müdürü Abdullah Akgül Mevlid, Kandilin anlam ve önemini belirten konusmasindan sonra Kur’an-i Kerim ve Islam dinine geçen hükümlü ve tutuklulara hayirlara vesile olmasini temenni etti. Kur’an-i Kerim’e geçen hükümlü ve tutuklulara belgeleri takdim edildi. Müslüman olan 3 yabanci uyruklu hükümlü ve tutuklu için ihtida töreni düzenlendi.

Hükümlü ve tutuklular Cumhuriyet Savcisi, Kurum Müdürü, Il Müftü Yardimcisi ve kurum manevi rehberleri sahitlikleri huzurunda Kelime-i Sehadet getirerek Islam dinini kabul ettiler ardindan belgeleri takdim edilerek Erzincan Cumhuriyet Savcisinin konusmalari ile program sona erdi.
Kaynak: İHA