Trafik Akisini Rahatlatacak Çözümler Hayata Geçiriliyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Serdivan’da da yogun bir trafige neden olan AVM-Yazlik Kavsagi’na çözüm için Fuzuli Caddesi güzergahini açan ekipler, alternatif bir yön ile Serdivan trafigine bypass uyguladi. Sürücüler artik AVM’ler bölgesine degil Yazlik Kavsagi yönüne gidecek olanlar bu caddeyi kullanacak ve trafik sorunu ortadan kalkacak.

Trafik Akisini Rahatlatacak Çözümler Hayata Geçiriliyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi sehrin islek caddelerinde trafik akisini rahatlatacak çözümleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede özellikle is çikis ve giris saatlerinde olusan Yazlik Kavsagi ile Serdivan mevkii arasindaki trafik yogunluguna yeni bir güzergâh üreterek çözüm bulundu. Eski Hayvan Pazari arkasindaki Serdivan Köprüsü ve AVM’ler arasinda kalan kavsaga alternatif olarak Çark Deresi hizasinda Fuzuli Caddesi güzergahi açildi.

Toprak arazi yepyeni bir caddeye dönüstü ve bölgede çok sayida aracin kuyruga girdigi istikamete alternatif olarak, Yazlik Kavsagi Yolu’na baglanan bir cadde kazandirildi. Bu çalismayla Serdivan’in en yogun noktalarindan bir tanesi daha ‘ByPass’ edildi. Cadde asfalt serimi, kaldirim çalismalari, yol çizgisi, kasis ve yönlendirme tabelalarinin montaji sonrasinda trafige açildi. Bölgede trafigin güvenli akisi, yaya güvenligi, hiz sinirinin asilmamasi, sürücülerin daha rahat ve konforlu trafik akisi saglamalari için çalismalar yapildi.

Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Yazlik Kavsagi’nin Serdivan’a baglanan yolunda olusan trafik yogunlugunun önüne geçmek amaciyla gerçeklestirdigimiz çalismalarda sona geldik. Vatandaslarimizin huzurlu güvenli ve konforlu bir sekilde yolculuk yapmasi için gündüz gece çalismalarimiza devam ediyoruz. Yeni güzergahimiz sehre hayirli olsun” denildi.
Kaynak: İHA