Samsun'un 2 Mahallesi 20 Yildir Dogalgaz Bekliyor

Samsun merkezde bulunan iki mahallede yasayan vatandaslar 20 yildir dogal gaz bekliyor.

Samsun'un 2 Mahallesi 20 Yildir Dogalgaz Bekliyor
Samsun’un Ilkadim ilçesine bagli Hastane ve Kökcüoglu mahallelerinde oturan vatandaslar, kentsel dönüsüm kapsaminda olmalari dolayisiyla 20 yildir kendilerine dogal gaz verilmemesinden ve kentsel dönüsümün yapilmamasindan yakindi.

Ilkadim ilçesinde bulunan toplamda 12 bin kisinin ikamet ettigi Hastane ve Kökcüoglu Mahallesi sakinleri bir araya gelerek dogal gaz talebinde bulundu.

“Sehrin göbegindeki mahallede vatandas magduriyet yasiyor"

Hastane Mahallesi Muhtari Hasan Köknel, “Mahalle sakinlerimiz magduriyet yasiyor. SAMGAZ’a kaç sefer gittik. SAMGAZ ‘kentsel dönüsümde olmasi nedeniyle buraya girmem yasal degil’ diyor. Sehrin göbegindeki mahallede vatandas magduriyet yasiyor. Çalisanlar aksam eve gelince soba yakmaya ugrasiyor. 10 yildir muhtarlik yapiyorum ama vatandasin karsisinda ezik duruyorum. Mahallemizin yüzde 1’inde ancak dogal gaz var. Anayola yakin yerlerde çekilmis yerler var” dedi.

Hastane Mahallesi sakinlerinde Hülya Zeren ise, “Biz artik yorulduk. 50 yasimiza geldik. 3 yasindayken ’buralar degisecek’ dediler. Biz gittikten sonra mi degisecek. SAMGAZ’a basvurumuz oldu ama bir hareketlilik yok” diye konustu.



“Halkimiz dogal gazi ve kentsel dönüsümü istiyor”

Kökçüoglu Mahallesi Muhtari Kemal Kindan da, “Insanlar dogal gaz istiyor. Magdur durumdalar. Halkimiz dogal gazi ve kentsel dönüsümü istiyor” seklinde konustu.



"Kentsel dönüsüm alani"

SAMGAZ Genel Müdürü Yilmaz Kolsan ise Hastane ve Kökcüoglu mahallelerinin kentsel dönüsüm alani oldugunu ve dogal gaz hattinin dösenmesi için kentsel dönüsümünün gerçeklesmesi gerektigini belirterek, "Mevcut haliyle imalat yapmamiz mevzuata aykiri" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA