Mersin'de 350 Ögrenciye 1 Ton Muz Dagitildi

İçel’in Silifke ilçesinde ’her ögrenci günde en az bir meyve tüketmeli’ projesi çerçevesinde Uzuncaburç Ilkokulu ve Ortaokulu’nda egitim ögretim gören 350 ögrenciye 1 ton muz dagitimi gerçeklestirildi.

Mersin'de 350 Ögrenciye 1 Ton Muz Dagitildi
Silifke Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Tarim Üretim ve Fen Okulu ile Kiragibucagi Kültür Yasatma ve Dayanisma Dernegi is birliginde hazirlanan “Her ögrenci günde en az bir meyve tüketmeli” projesi çerçevesinde Uzuncaburç Mahallesi’ndeki ögrencilere 1 ton muz ve içerisinde çesitli meyve tohumlari olan kalem dagitildi.

Kirsalda bulunan Uzuncaburç Mahallesi’nde üzüm ve elma yetistirildigini, bölgede muz yetismedigi için ögrencilere Silifke ovasinda yetistirilen muzlari da tatmalarini saglamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Kiragibucagi Kültür Yasatma ve Dayanisma Dernegi üyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Ünver, “Köy okullarina meyve dagitim projesi ile okulumuzu ziyaret ettik. Okulda bulunan tüm çocuklarimiza muz dagitimi yaptik. Köy okullarina yaptigimiz projeler neticesinde sponsorlarin bizlerle irtibata geçmesiyle böyle bir proje meydana geldi. Bu gün muz ile basladik ama bundan sonraki süreçte Türkiye’deki bütün meyveleri özellikle köy okullarindaki ulasma imkani olmayan çocuklarla ulastirmak istiyoruz. Sivil toplum, özel sektör ve kamu is birligini bu sekilde dayanismaya çevirerek güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Tarimsal üretimin büyük bir zenginlik oldugunu söyleyen Ünver, ögrencilerin günde en az bir defa meyve tüketmesi gerektigini, saglikli beslenmek için meyve ve tarimsal ürün tüketiminin herkes için çok önemli oldugunu vurguladi.

Silifke’nin denize yakin bölümünde daha çok muz yetistirildigini söyleyen Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Sezgin, “Kirsalda egitim ögretim gören ögrencilerimizin muz ile bulusmasini gerçeklestirdik. Bundan sonra da bölgelere göre degisik yetisen meyveleri, ulasamayan göremeyen ögrencilerimiz yine bu sekilde kazanmis oluyor, tatmis oluyor. Bu projenin güzel bir proje oldugunu düsünüyorum” diye konustu.

Silifke’de muz sarartma tesisi bulunan ve ögrencilere muz dagitimina sponsor olan Halil Aydin, “Çocuklarin çagrisina kulak verip, 350 ögrencimize 1 ton muz dagimi gerçeklestirdik. Hem çocuklar sevindi, hem de bizler böyle bir etkinlikte yer aldigimiz için mutlu olduk” dedi.

Kaynak: İHA