Küçükçekmece'de Stajyer Ögrencilere Is Sagligi Ve Güvenligi Egitimi

Küçükçekmece’de stajyer ögrencilere yönelik "Kurum Içi Adaptasyon, Is Sagligi ve Güvenligi’’ egitimi verildi.

Küçükçekmece'de Stajyer Ögrencilere Is Sagligi Ve Güvenligi Egitimi
Küçükçekmece Belediyesi Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügü, Belediye Baskanlik binasindaki Çok Amaçli Salonu’nda stajyer ögrencilere yönelik "Kurum Içi Adaptasyon, Is Sagligi ve Güvenligi’’ egitimi düzenledi.

6331 Sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu çerçevesinde düzenlenen egitime, belediye bünyesinde stajini sürdüren 104 ögrenci katildi.

Küçükçekmece Belediyesi Is Güvenligi Uzmani Yakup Yildiz, ögrencilere is kazasi, meslek hastaligi, uyulmasi gereken kurallar, acil durum önlemleri gibi konularda ayrintili bilgi verdi. Çok sayida stajyerin katildigi egitim sonunda ögrenciler, anlatilan konular ile ilgili sinava tabi tutuldu.

"Hem çalisanlara hem isverenlere sorumluluklar düsüyor"

Amaçlarinin is kazalarinin azaltilmasi ve ortadan kaldirilmasi oldugunu vurgulayan Küçükçekmece Belediyesi Is Güvenligi Uzmani Yakup Yildiz, "Is sagligi ve güvenligi konusu hem çalisanlara hem de isverene ciddi sorumluluklar yüklüyor. Meydana gelen is kazalarinin yüzde 88’ini güvensiz davranislar olusturuyor. Stajyer ögrencilerimizin çogu ilk kez is tecrübesi ediniyor ve dolayisiyla is güvenligi hakkinda bilgi sahibi olmasi gerekiyor. Bu noktada isveren is yerinde önlemler almali, çalisanlari bilgilendirmeli. Diger yandan çalisanlar ise aldiklari egitimler ve talimatlar dogrultusunda kendilerinin ve diger çalisanlarin saglik ve güvenliklerini tehlikeye düsürmemekle yükümlüdür’’ dedi.

Kaynak: İHA