Kiliçdaroglu, Gezi Davasi Tutuklulari Mater Ve Özerden'i Ziyaret Etti

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Gezi Parki davasinda yargilanan tutuklu film yapimcisi Çigdem Mater ve yönetmen Mine Özerden’i Bakirköy Kadin Kapali Ceza Infaz Kurumunda ziyaret etti.

Kiliçdaroglu, Gezi Davasi Tutuklulari Mater Ve Özerden'i Ziyaret Etti
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve beraberindeki heyet, Gezi Parki davasinda yargilanan tutuklu Çigdem Mater ve Mine Özerden’i Bakirköy Kadin Kapali Ceza Infaz Kurumunda ziyaret etti. Yaklasik 1.5 saat süren ziyaret sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kiliçdaroglu, hapis cezalari Yargitay 3. Ceza Dairesince onanan Mater ve Özerden’e ugradiklarini söyledi.



Demokrasilerde güçler ayriliginin olmasi gerektigini belirten Kiliçdaroglu, "Demokraside yasama, yargi ve yürütmenin bagimsiz olmasi lazim. Birbirini denetlemesi lazim. Ama simdi güçlerin ayriligi yok. Güçler birligi var. Bu demokrasi açisindan son derece tehlikeli bir tablo. Türkiye’nin bu tablodan çikmasi lazim. Türkiye bu tablonun içinde kaldigi sürece demokrasi olmayacaktir. Insanlar güvenle bakamayacaklardir. Pek çok sorunu hep birlikte yasayacagiz. Insanlar düsüncelerini özgürce ifade edemeyeceklerdir. Televizyonlar, radyolar, gazeteler, internet siteleri, bagimsiz yayin yapamayacaklardir. Dolayisiyla daha karamsar bir tablo ortaya çikacak. Bütün arzumuz ve bütün dilegimiz, adaletin bu ülkeye tekrar yeniden gelmesi, adaletin yeniden insa edilmesi, insanlarin huzur içinde evlerine gitmeleri, karinlarini doyurmalari, gelecege güvenle bakabilmeleri, bir haksizlik oldugu zamanda haksizlik karsisinda rahatlikla düsüncelerini ifade edebilmeli. Öyle bir toplum haline geldik ki, daha dogrusu toplumu öyle bir noktaya tasidilar ki, var olan haksizliga karsi sesini çikarmayan bir toplum olusturmak istiyorlar. Bu son derece tehlikelidir. Arzumuz yarginin hiçbir etki altinda kalmadan ve yargiç vicdani kanaatleri ve hukukun üstünlügü ilkesine uyarak karar vermelerini düsünmektir” diye konustu.

Konusmasinin sonunda pazar günü Istanbul’da yapilacak Il Kongresine katilip katilmayacagi sorusuna ise Kiliçdaroglu, "Hayir katilmayacagim" diyerek cevap verdi.
Kaynak: İHA