Kiliçdaroglu, Gezi Davasi Tutuklulari Can Atalay, Osman Kavala Ve Tayfun Kahraman'i Ziyaret Etti

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Gezi Parki davasinda tutuklanan Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’i Marmara Kapali Ceza Infaz Kurumunda ziyaret etti.

Sabah saatlerinde Marmara Kapali Ceza Infaz Kurumuna gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani ve beraberindeki heyet, Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’i ziyaret etti. Yaklasik 2 saat süren ziyaret sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kiliçdaroglu, hapis cezalari Yargitay 3. Ceza Dairesince onanan Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’i ziyaret ettiklerini belirtti.

Kiliçdaroglu, “Halkin seçtigi bir milletvekili anayasaya, hukuka, demokrasiye aykiri olarak hapiste tutuluyorsa bir sorun var demektir. Benim görevim de bu adaletsizligi daha görünür hale getirmektir” dedi.



“Ben adaleti savunuyorum”

Konusmasina devam eden Kiliçdaroglu, "Ben adaleti savunuyorum, hakki savunuyorum, hukuku savunuyorum, insan haklarini savunuyorum, demokrasiyi savunuyorum. Bu arkadaslarin hiçbirisi CHP’ye oy vermemis olabilir ama bir kisi haksizliga ugrar ve siz sessizliginizi korursaniz o zaman topluma da insanliga da hizmet etmiyorsunuz demektir. Ben insana da topluma da herkese de hizmet etmek isterim. Adaletsizlik nerede. Ben o adaletsizligi gidermek için mücadele ederim. Bu hapishanede gerçekten hasta, doktora gidecek, tedavi olmasi gereken insanlar yatiyor. Biz bütün bu haksizliklara karsi toplumun sesi olmak istiyoruz. Dürüst insanlarin, namuslu insanlarin sesi olmak istiyoruz. Haksiz yere bir kisinin hapse atilmasi dogru degildir" dedi.

Yapilan açiklamalarin ardindan Kiliçdaroglu ve beraberindekiler cezaevinden ayrildi.
Kaynak: İHA