'Kafes Operasyonu'nun Izmir Ayaginda 26 Gözalti

Türkiye genelinde düzenlenen "Kafes Operasyonu" çerçevesinde, Izmir merkezli Manisa, Konya ve Kayseri illerinde de baskinlar yapildi, 26 kisi gözaltina alindi.

'Kafes Operasyonu'nun Izmir Ayaginda 26 Gözalti
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "31 ilimizde es zamanli olarak düzenlenen Kafes Operasyonu çerçevesinde 15 organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini saglayan 24 suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda 307 süpheli sahis yakalandi" ifadelerini kullanmisti.

Izmir’de Aktaslar suç örgütü çökertildi

Operasyon yapilan iller arasinda Izmir’de bulunurken, Izmir merkezli Manisa, Konya ve Kayseri illerinde Aktaslar ve diger suç örgütlerine mensup kisilere yönelik baskinlar yapildi. 72 ekip ve 142 personelin katilimiyla düzenlenen baskinlarda, 26 kisi yakalanarak gözaltina alindi.

Gözaltina alinan süphelilere yönelik yapilan aramalarda 8 adet tabanca, 11 adet pompali tüfek, 32 adet kartus, 377 adet fisek, 7 adet uyusturucu hap, 1 adet balistik yelek, 5 adet tabanca sarjörü ve 9 adet tüfek sarjörü ele geçirildi.

Ayni gruplara yönelik geçtigimiz günlerde de yapilan çalismalarda ise 7 adet tabanca, 6 adet sarjör, 18 fisek bulunmustu. Bahse konu suç örgütlerine yönelik yapilan iki operasyonda ise toplam 15 adet tabanca, 395 fisek, 11 adet tüfek, 1 adet balistik yelek, 11 adet tabanca sarjörü, 9 adet tüfek sarjörü ve 7 adet uyusturucu hap ele geçirildi.
Kaynak: İHA