Istanbul Esenyurt Üniversitesi Yeni Akademik Yila Basladi

Istanbul Esenyurt Üniversitesi’nde düzenlenen törenle 2023-2024 akademik yili basladi. Törende konusan Rektör Vekili Prof. Dr. Saadetdin Herdem, “10 yili geride birakan üniversitemiz, 10 bine yakin ögrencisiyle yeni bir akademik yila basliyor” dedi.

Istanbul Esenyurt Üniversitesi Yeni Akademik Yila Basladi
Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen törene Istanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Baskani Orhan Özyurt ve üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Saadetdin Herdem’in yani sira Esenyurt Belediye Baskan Yardimcisi Orhan Ayyildiz, Esenyurt Kaymakami Fatih Çobanoglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Ilçe Saglik Müdürü Oktay Dokuz, Esenyurt Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Halil Haci, Esenyurt Ilçe Mal Müdürü Mucize Çetinkaya, AK Parti Esenyurt Ilçe Baskani Harun Özer, MHP Esenyurt Ilçe Baskani Metin Yazar, üniversitenin akademik ve idari personeli ile ögrencileri katildi.



“Gençlerin gelecegini aydinlatmaya çalisacagiz”

Açilis töreninde konusan Istanbul Esenyurt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Saadetdin Herdem, “10 yili geride birakan üniversitemiz, 10 bine yakin ögrencisiyle yeni bir akademik yila basliyor. 4 fakültemiz, 2 yüksekokulumuz ve 2 meslek yüksekokulumuz ve 1 enstitümüzle ögrencilerimize hizmet vermeye devam edecegiz. Öncelikle velilerimize seslenmek isterim. Sevgili velilerimiz evlatlarinizi gelecege hazirlamak için verdiginiz fedakârliklarin farkindayiz. Bunun bilinci ile bizler de burada onlarin gelecegini aydinlatmaya çalisacagiz. Bunun sorumlulugunu sürekli tasiyoruz. Basimizi kaldirdigimizda dalgalanan bayragimizi görüyor ve mutlu oluyoruz. Ancak biraz daha da kafamizi kaldirdigimizda insansiz hava araçlarini görüyoruz ve bayragimizin daha da özgürce dalgalandigini görüyor ve mutlu oluyoruz. Bayragimizin daha güzel dalgalanmasi için bu noktada siz degerli ögrencilerimize, gençlerimize çok is düsüyor. Bunun için de üniversitede sadece okulu bitirmek ya da mezun olup is bulmak için degil, milli bilincimizle daha çok çalismaliyiz. Son olarak ben bilinen bir sloganla sözlerime son vermek istiyorum; daha hizli, daha yüksek, daha güçlü. Umarim bunun için çalisacagiz. Yeni akademik yilimiz hepimize hayirli olsun“ diyerek gençlere önemli mesajlar verdi.

“Üniversitemiz uluslararasi sinavlara ev sahipligi yapiyor”

Mütevelli Heyet Baskani Orhan Özyurt ise konusmasinda Istanbul Esenyurt Üniversitesi hakkinda ögrencilere bilgi verdi. 10 yildir güzel ödüllere imza atildigini belirten Özyurt, protokol üyelerine, “Insan yönetmek zordur. Bunun da yolu egitimden geçer. Bizler de tam bu noktada aslinda sizlere de destek oluyoruz“ dedi.

Üniversitenin olanaklarindan da bahseden Özyurt, bir uçak simülasyonu oldugunu ifade ederek, ögrencilerin bu alanda oldukça kapsamli ve uygulamali egitim aldigini ifade etti.

Üniversitelerinin uluslararasi sinavlara ev sahipligi yaptigina vurgu yapan Özyurt, bu durumun bölge için son derece önemli bir taninma araci oldugunu belirtti.

Ayrica kamu yöneticilerine tesekkür eden Özyurt, kendilerinden daha fazla destek bekledigini ifade ederek, ögrencilere hayirli bir egitim-ögretim yili diledi.

“Egitimsiz hiçbir sey olmaz”

Esenyurt Belediye Baskan Yardimcisi Orhan Ayyildiz ise, “Degerli veliler, kiymetli ögrenciler hepinize akademik yilda basarilar diliyorum. Bir ögretmen olarak sesleniyorum ki egitimsiz hiçbir sey olmaz. Egitim dogumla baslar ve ölene kadar sürer. Ben de 57 yasindayim ve geçen yil yerel yönetimlerden mezun oldum. Bu nedenle okumak çok önemli. Hepinizi saygiyla selamliyorum“ dedi.

Esenyurt Kaymakami Fatih Çobanoglu, “Esenyurt büyük bir ilçe. Ilçemizde bir üniversitenin olmasi da büyük bir firsat. Gelisim için çok önemli. Gençlere tavsiyem sevdikleri isi yapmalari“ seklinde konustu.

Ögrenci Konseyi Baskani Kaganhan Yildiz ise, “Yapigimiz tüm faaliyetlerde milli ve manevi degerlerimize çok önem verdik. Samimiyetin referans alindigi üniversitemizde hocalarimizin çalismalarina dahil olduk. Inaniyoruz basaracagiz. Temsiliyet mücadelemizde Istanbul Esenyurt Üniversitesi ailemizi sonuna kadar temsil edecegiz“ dedi.

Son olarak protokol üyeleri ile sahnede akademik yil açilisi çerçevesinde pasta kesildi. Ögrenci ve akademisyenlere düzenlenen kokteylin ardindan tören son buldu.
Kaynak: İHA