Büyükçekmece Belediye Baskani Akgün Ilçedeki Kentsel Dönüsüm Ve Depreme Hazirlik Çalismalarini Anlatti

Marmara Belediyeler Birligi tarafindan uluslararasi düzeyde düzenlenen Marmara Uluslararasi Kent Formu’nda Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, ilçede uyguladiklari dayaniklilik politikalarini anlatti.

Büyükçekmece Belediye Baskani Akgün Ilçedeki Kentsel Dönüsüm Ve Depreme Hazirlik Çalismalarini Anlatti
Marmara Belediyeler Birligi tarafindan uluslararasi düzeyde düzenlenen Marmara Uluslararasi Kent Formu (MARUF) 4-7 Ekim tarihleri arasinda Istanbul Kongre Merkezi’nde gerçeklesti. Bu yil ana temasi “Dayaniklilik ve Ötesi” olan forum çerçevesinde yapilan oturumunda Marmara Bölgesi’nde bulunan kentlerin belediye baskanlari uyguladiklari dayaniklilik politikalarini anlatti. Moderatörlügünü Marmara Belediyeler Birligi ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’in yaptigi oturumunun konusmacilari ise, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan, Gelibolu Belediye Baskani Mustafa Özacar ve Bilecik Belediye Baskani Melek Mizrak Subasi oldu.

Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, kentsel dönüsüm projesi çerçevesinde yepyeni ve estetik bir anlayisla otopark sorunun çözüldügünü, peyzaj çalismasi ile de örnek bir kentlesmeye imza atildigini söyledi.

Baskan Akgün, kentsel dönüsüm çalismalari ile birlikte es zamanli olarak deprem hazirliklarinin da sürdürüldügünü belirterek, bu çerçevede deprem öncesi ve sonrasi için konaklama, iletisim, enerji ve arama kurtarma alanlarinda çalismalar yapildigini sözlerine ekledi.

“200 binden fazla vatandas depreme dayanikli konutlara tasindi”

Diyalog Marmara Baskanlar Konusuyor oturumunda konusan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, beklenen Marmara Depremi için zamanin giderek daraldigini hatirlatarak, 1999 Marmara Depremi’nin ardindan Büyükçekmece’de hayata geçirilen kentsel dönüsüm projesini anlatti. Büyükçekmece’de bugüne kadar 45 binin üzerinde konutun yikilarak yenilendigini, 200 binden fazla vatandasin depreme dayanikli konutlara tasindigini belirten Baskan Akgün, “Hiz kesmeden sürdürdügümüz depreme hazirlik çalismalarimiz çerçevesinde yüzde 70’i depreme dayanikli bir kent olusturduk” diye konustu.

Kaynak: İHA