AK Partili Dag Açiklamasi '(2023 Seçimleri) Milletimiz 5 Yillik Bir Icazeti Degil, 20 Yillik Bir Dönemi Uygun Gördü'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, “Ben, 2023 seçimlerine biraz farkli anlam veriyorum. 5 yillik bir iktidar icazeti degil, önümüzde 20 yillik bir dönem daha milletimiz tarafindan bize uygun görüldü” dedi.

AK Partili Hamza Dag, Mamak Musiki Muallim Mektebi’nde düzenlenen "AK Parti 22 Yasinda" paneline katildi.

Mamak Belediye Baskani Murat Köse’nin de yer aldigi panelde, AK Parti’nin 2023 seçimlerinin ardindan atacagi adimlar masaya yatirildi. Dag, panelin açilis konusmasinda, “Gelin hizmette yarisalim” dediklerinde muhalefetin yarisamayacagini bildiklerinden dolayi konuyu hep baska yerlere çektiklerini söyleyerek, “Bu bazen laiklik oldu, bazen cumhuriyet oldu, bazen kurucu degerler ifade edildi. Dolayisiyla ‘gelin hizmeti tartisalim’ dedigimizde baska bir yere isi dönüstürmeye çalistilar. Millet de bunu bugüne kadar hiç dikkate almadi. Hamdolsun hep yanimizda oldu. Geriye dönüp baktigimizda eserler var, ciddi bir mücadele var. Ciddi bir kapisma var aslinda. Bir siyasi mücadelenin daha ötesinde ciddi çaba ve ugras var. Bir taraftan hizmet ve eser yapalim derken, aslinda bugünden geriye baktigimizda yasadiklarimiz bize çok farkli seyler anlatiyor. Çok da eskiye gitmeden parti kapatma davasi 2008, referandum süreci 2010, önce Gezi, sonra 17-25 Aralik var. Ardindan 15 Temmuz 2016, esasinda birçok seyi yaparken ekonomide önemli basarilar elde ederken, sosyal devlet anlayisinda devleti milletle baristirirken, Anayasa’da çok önemli degisiklikler yaparken, dis politikada artik takip eden degil takip edilen bir ülke haline gelmisken içeride de birçok badire. Bunlari birçogu tartisma gerektiren hususlar” diye konustu.

Son 3 yillik süreci ele alan Dag, “Hem küresel çaptaki krizler hem pandemi hem Rusya-Ukrayna savasi hem asrin felaketi denilen deprem ciddi anlamda birer mücadele oldu. 2023 seçimleri de hemen ardindan geldi. Önümüzde ilk 5 yil, daha sonra da önümüzdeki uzun yillarin kapisinin aralanmasi meydana geldi. Ben, 2023 seçimlerine biraz farkli anlam veriyorum. 5 yillik bir iktidar icazeti degil, önümüzde 20 yillik bir dönem daha milletimiz tarafindan bize uygun görüldü.

Bu 5 yillik bir hedef degil, siz 20 yillik bir vizyon koyun ve kendinizi, kadrolarinizi buna göre yapin. Onun için 2023’te cumhuriyetin 2. yüzyilina Türkiye Yüzyili dedik. Türkiye Yüzyili basliyor” dedi.

Panel, Dag’in açilis konusmasinin ardindan ilk oturum ile devam etti.
Kaynak: İHA