AGSYD'de Onur Ödülleri Sahipleri Ile Bulustu

Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarlari Dernegi (AGSYD) Kayseri Subesi tarafindan ’Meslekte Onur Ödülleri Gecesi’ töreni düzenlendi.

AGSYD'de Onur Ödülleri Sahipleri Ile Bulustu
Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarlari Dernegi Kayseri Subesi tarafindan ‘Meslekte Onur Ödülleri Gecesi’ düzenlendi.

Ödül gecesine; Vali Yardimcisi Ömer Tekes, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakçi, Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Daire Baskani Ibrahim Özçekiç, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Baskani Metin Kösedag, AGSYD Kayseri Sube Baskani Mehmet Fatih Kaymaz, TGRT & Türkiye Gazetesi Spor Yazari Hasan Sariçiçek, dernek üyeleri ile davetliler katildi.

Törende konusan AGSYD Kayseri Sube Baskani Mehmet Fatih Kaymaz; "Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarlari Dernegi olarak önceki dönem baskanlarimiz böyle etkinliklere imza atmislardi. Pandemi dönemi boyunca etkinlik yapamamistik. 2023 yili Mayis ayinda yapilan genel kurul sonrasi ikinci dönem baskanligimiza üyelerimiz tekrar teveccüh gösterince biz de çok geç kalmadan böyle bir etkinlik yapmak istedik" dedi.

AGSYD genel merkezinin Bursa’da oldugunu kaydeden Kaymaz; "Dernegimiz, 25 Mayis 1992 yilinda kuruldu. Dernegimizin amaci; gazetecilik meslegini gelistirmek, güvenilirligini artirmak, gazeteci hak ve çikarlarini korumaktir. Üyelerin mesleki egitimine destek olmak, sevgi ve dayanisma bagini artirmak, üyelerin spor yapma ihtiyaçlarini karsilamaya katki saglamaktir. Genelde ve yerelde gazetecilik basari ödülleri etkinlikleri düzenlemektir. Türk sporunun alt yapisina katki saglamak, amatör sporu ön plana çikartmak. Gazetecilik meslegini önemseyen özel günlerde hatirlamak ve etkinlik yapmak dernegimizin baslica görevleri arasindadir. Gazeteciligin her alaninda faaliyet göstererek bu meslege hizmet eden, zor sartlara ragmen halkin dogru haber alma hakkini yerine getirebilmek için çalisan Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarlari Dernegi’nin; 687 üyesi, 10’u sube, 57’si temsilcilik bazinda olmak üzere 67 ilde teskilati bulunmaktadir. Kayseri subesi olarak biz 30’a yakin üyemizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Genel Baskanimiz Ibrahim Erdogan da gecemize katilmak istedi, ancak yanimizda olamadi. Kendisi de bize tebrik mesaji atarak ödül gecemizi kutladi" diye konustu.

Düzenlenen gecede konusma yapan TGRT & Türkiye Gazetesi Spor Yazari Hasan Sariçiçek ise, "Gazetecilerin ödül almasi omuzlarina takilan rozet gibidir. Ödül alan gazeteciler kadar burada bulunan meslektaslarimizda meslege büyük katkilar saglamaya devam edeceklerdir. Mehmet Fatih Kaymaz kardesime ve ekibine ayrica diger gazeteci meslektaslarima basarilar dilerim" dedi.

Vali Yardimcisi Ömer Tekes ise konusmasinda gazeteciler ile meslektas olduklarini belirterek; "Gazeteciler, bizlerin kamu yöneticilerinin mesai arkadaslaridir. Kriz ve dogal afetler ve bayramlarda beraber hareket ediyoruz. 10 Ocak Gazeteciler Günü ancak 10 Ocak ayni zamanda Idareciler Günü. Valimizin de sizlere çok selamlari var. Sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Emegi geçen herkese tesekkür ederim" seklinde konustu.

AGSYD Kayseri Subesi Meslekte Onur Ödülleri çerçevesinde Vali Yardimcisi Ömer Tekes, AK Parti Il Baskani Fatih Üzüm, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakçi, KGC Baskani Metin Kösedag ve Büyüksehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Daire Baskani Ibrahim Özçekiç tarafindan ödüller üyeleretakdimedildi.
Kaynak: İHA