'7. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali' Basladi

Adana’da 7.’si düzenlenen ‘Uluslararasi Adana Lezzet Festivali’ basladi. Esnaf festivalden memnun olurken festivalin mangal atesi kent protokolü tarafindan yakildi. Festival alanindan gökyüzüne yayilan kebap dumanlari da dron ile görüntülendi.

'7. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali' Basladi
Adana Valisi Yavuz Selim Kösger ve Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, festivalin mangal atesini yakti. Adana Valiliginin ev sahipliginde, Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ile odalar ve sivil toplum kuruluslarinin katkilariyla düzenlenen 7. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali, Merkez Park’ta basladi.

1 milyonun üzerinde ziyaretçinin katilmasi hedeflenen festivalin ilk gününde binlerce kisi Adana lezzetlerine akin etti.

Adana Valisi Yavuz Selim Kösger, Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, milletvekilleri, oda baskanlari, destek veren kurum ve kuruluslarin baskanlarinin katilimiyla önce Merkez Park içerisinde kortej yapildi. Ardindan açilis konusmalariyla devam etti.

“Festivali yapmakta tereddüt vardi”

Festivalde konusan Adana Valisi Yavuz Selim Kösger, kültürel çesitliliginin en önemli unsurlarindan birinin yemek kültürü oldugunu belirtti.

Kösger, “Bu topraklar 10 bin yillik medeniyetin besigi. Çukurova, Kilikya üzerinde çesitli medeniyetlerin kuruldugu önemli bir merkez. Bir materyalden onlarca ürün üretmek çok önemlidir. Depremin hemen ertesinde bu festivali yapmakta tereddüt vardi. Bende hayatin devam etmekte oldugunu, biz Türklerin her zaman düstügümüz yerden kalkmamiz gerektigini söyledim ve faaliyete basladi arkadaslar. 1 ay içerisinde bu organizasyon ortaya çikti. Bu organizasyona katki sunan herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Adana’da turizmin lokomotifi lezzet olacak”

Kösger, Adana’da 365 gün lezzet söleni yasandigini aktararak, “Aslinda Adana’da 365 gün lezzet festivali var ancak bizim turizmi daha organize bir sekilde yapmak için üstesinden gelmemiz gereken bazi hususlar var. Bütün turizmde ortak payda yeni lezzetler tatmak. Bu Lezzet Festivali dogru belirlenmis bir taktik. Adana’da turizmin lokomotifi lezzet olacak” seklinde konustu.



“Bizim Adanali kadinlarin elleri lezzetli”

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ise Adana’nin bir lezzet kenti oldugunu söyledi.

Karalar, “Cumhuriyetimizin 100. yilini kutluyorum. Bu festivalinde 100.yila denk gelmesi çok önemli. Ayrica bu festivale emek veren herkesi kutluyorum. Depremden sonra bu festivalin denk gelmesi esnaflar için çok iyi oldu. Lezzet festivali sayesinde esnaf 3 günde buradan bütün zararini karsilayip belki de 1 yillik kirasini çikartacak. Burasi 10 bin yillik kadim bir kent, bu topraklarda her sey yetismektedir. Bizim Adanali kadinlarin elleri lezzetli. Adanali kadinlari da yürekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan festival mangalini Adana Valisi Yavuz Selim Kösger ve Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ile birlikte kent protokolü yakti.

Esnaf memnun

Festivalde stant açan kebapçi Yasar Aydin, insanlarin kebabi özledigini belirterek, “Esnaf burada çok memnun. Allah’a sükür ilk gün olmasina ragmen tiklim tiklim doluyuz. Insanlar gerçekten kebabi çok özlemis. Bugün, yarin ve Pazar gününün bir fragmani aslinda. Çok güzel oldu bu festival. Depremden sonra insanlar hayatin kiymetini anladi” dedi.

Kaynak: İHA