Denizli'de Amatör Spor Haftasi Basliyor

Denizli’de 9-15 Ekim tarihlerinde kutlanacak Amatör Spor Haftasi için Il Tertip Kurulu, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman baskanliginda paydas kurumlar ve yerel yönetimlerin temsilcileri ile toplandi. Amatör sporlara ilgiyi ve farkindaligi artirmak için hafta boyunca il merkezi ve ilçelerde sportif turnuvalar ve etkinlikler gerçeklesecek.

Denizli'de Amatör Spor Haftasi Basliyor


Sporun tabana yayilmasi ve amatörlerin sporun içindeki önemine dikkat çekmek için her yil Ekim ayinda kutlanan Amatör Spor Haftasi için çalismalar basladi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün koordinesinde paydas kurumlar ve yerel yönetimlerin destegiyle gerçeklesecek haftanin programi, gerçeklesen toplantinin ardindan netlesti. Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman Baskanliginda yapilan Il Tertip Kurulu toplantisina ASKF Baskani Feyyaz Cesen, Denizli Büyüksehir Belediyesi, Pamukkale ve Merkezefendi Belediyesi temsilcileri ile paydas kurumlardan yetkililer katildi.

Amatör Spor Haftasi 09 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 17.30’da kortej yürüyüsü ile baslayacak. Valilik önünden 15 Temmuz Sehitler Meydanina kadar bando esliginde gerçeklesecek yürüyüse protokol üyeleri, sporcular, Gençlik Merkezi üyesi gençler, amatör sporcular ve spora gönül veren isimlerin katilmasi bekleniyor. Yürüyüsün sonunda ise Büyüksehir Belediyesi önünde kurulacak alanda sporcu gruplari gösterilerini sunacak. Etkinlikler çerçevesinde hafta boyunca Basketbol, Hentbol, Okçuluk ve Curling branslarinda turnuvalar, Atletizm Gençlik Kosusu gibi faaliyetler gerçeklesecek.

“Tesislesmeye ve spor organizasyonlarina çok büyük önem veriyoruz”

Sporun tabana yayilmasi ve amatörlerin sporun içindeki önemine dikkat çekmek için Amatör Spor Haftasinin her yil kutlandigini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, yerel yönetimler ve paydas kurumlarin isbirligiyle yapilacak aktivitelerle spor ve saglikli yasam iliskisine dikkat çekeceklerini kaydetti.

Amatörlerin sartlarinin her geçen gün daha iyi hale getirildigini kaydeden Ilman, Denizli’de sporun gelismesi için altyapiya, tesislesmeye ve spor organizasyonlarina çok büyük önem verdiklerini söyledi.

Amatör branslarda yeni bireylerin spora kazandirilmasi için çalisma yaptiklarini belirten Ilman, özellikle son dönemde Gençlik ve Spor Bakanligi ile Büyüksehir Belediyesinin Denizli’ye kazandirdigi spor tesislerinde ayni anda binlerce kisinin spor yapma imkani buldugunu, bunun sonucunda amatör sporun ve sporcularin imkanlarinin artirilmasiyla profesyonel sporcu yetistirmenin hedeflendigini sözlerine ekledi. Ilman, hafta boyunca yapilacak etkinliklere tüm sporseverleri ve amatör spora gönül verenleri davet etti.
Kaynak: İHA