Tüp Dolu Depoda Yangin Çikti, Hizli Müdahale Facianin Önüne Geçti

Aydin’in Efeler ilçesinde bir apartmanin çati katindaki depo alaninda bulunan bazi tüplerin patlamasi sonucu meydana gelen yangin, itfaiyenin hizli müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

Tüp Dolu Depoda Yangin Çikti, Hizli Müdahale Facianin Önüne Geçti


Yangin, Mesrutiyet Mahallesi Mesrutiyet Bulvari üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir apartmanin çati katindaki tüp dolu depoda, henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Tüplerin patlama sesini duyan mahalle sakinleri, hizla olay yerine giderek yangini kendi imkanlariyla söndürmeye çalisti. Yükselen alevlere karsi koyamayan vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kisa sürede bölgeye gelen Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri, yangina müdahale etti. Ekiplerin hizli müdahalesi ile yangin kontrol altina alinirken, sogutma çalismasi baslatildi. Hizli müdahaleyle depoda bulunan diger tüplerin patlamasinin önüne geçilirken, olayla ilgili inceleme baslatildi.

“Kendimiz söndüremeyince itfaiye çagirdik”

Kendi imkanlariyla yangini söndürmeye çalistiklarini ifade eden Mahalle sakinlerinden Hüseyin Ünal; “Ilk önce küçük tüp patladi ondan sonra büyük tüp patladi. Ama bostu tabi. Allah’tan fazla tahribat vermedi. Yangini fark edince arkadaslarla birlikte söndürmeye çalistik. Söndüremeyince itfaiyeyi aradik. Içeride tüpler vardi. Onu söndüremedik. Itfaiye geldi ve çok sükür söndürdü yangini” dedi.

Kaynak: İHA