Rize'nin Ganali Laz Usagi, 100. Yila Özel Rizelilere Çay Dagitti

Rize’de sosyal medya yoluyla ünlenen Ganali Üniversite ögrencisi Cumhuriyetin 100. yilina özel 100 bin bardak çay dagitimi etkinligine katilarak çay dagitti.

Rize'nin Ganali Laz Usagi, 100. Yila Özel Rizelilere Çay Dagitti
Bati Afrika ülkelerinden Gana’dan Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi (RTEÜ) Tip Fakültesi’nin kazanarak Rize’ye gelen 25 yasindaki 5. Sinif ögrencisi Abdulai Yahaya, sosyal medyada çektigi videolarla beraber ünlendi. Yahaya bugünde Çay çarsisinda Cumhuriyetin 100. Yilina özel düzenlenen 100 bin bardak çay dagitimina katildi.

Çay kazaninin basina geçen Yahaya, bardaklara çay doldurarak vatandaslara dagitti.

Çay dagitimina yardim eden Yahaya’yi görenler sasirdi.

Yapilan etkinligi duyunca çay dagitimina yardim etmeye geldigini belirten Abdulai Yahaya, “Bana ‘laz usagi’ derler. Çünkü horon oynuyorum. Yazin otelde çalisiyorum. Orada gelen misafirlerimize Rize kültürünü tanitiyoruz. Onlarla beraber egleniyoruz. Sosyal medyada videolar paylasarak ünlendik. Simdi bir Rizeli olarak bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yilina özel 100 bin bardak çay dagitiyorlar. O yüzden bizde Rizeli olarak gelelim ve yardimci olalim dedik. Bizim milletimize çay dagitalim. Buraya gelen turistlerde Rize’ye has dogal Rize çayini tanitmaya çalisiyoruz. Çünkü dünyanin en dogal çayi bu. Bize gelen misafirlere tanitmaya çalisiyoruz. Beni görenler sasiriyor. Su an Rize halki biraz daha beni taniyor. Beni görenler ‘Bizim usagimiz’ diyorlar. Bu etkinligi begendim. Bide bu etkinlik 1 hafta sürecek. O yüzden tüm hemserilerimizi buraya bekliyoruz. Çay demlemek çok güzel bir sey. Çay demlemek güzel bir sanattir. Çayi eskiden çok az içerdim. Gana’da biz poset çay tüketiyoruz. Rize’ye geldikten sonra günde en az 10 bardak içmisligim var. Çay çarsisina gelin ve hep beraber 100 bin çayi tüketelim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA