Paris Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet'in 100. Yilini Coskuyla Kutladi

Paris Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in 100. Yilini Fransa’da Avrupa Konseyi Temsilcileri ve Kordiplomatigin katilimiyla kutlandi

Paris Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet'in 100. Yilini Coskuyla Kutladi
Paris Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yil dönümünü Fransa’nin Strazburg sehrinde Avrupa Konseyi temsilcileri ve kordiplomatigin katilimiyla kutladi. Enstitü tarafindan Cumhuriyet’in 100. yili kutlamalari ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla Fransa genelinde düzenledigi faaliyetlerine “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yili” adli etkinlik eklendi.

Strazburg Avrupa Konseyinin ev sahipligi yaptigi etkinlikte Enstitü tarafindan “Türk Geleneksel Sanatlari” ve “Türkiye’nin Yüzleri” sergilerinin açilisi gerçeklestirildi ve mini bir konser verildi.

Bir dizi faaliyetin yer aldigi etkinlige Hirvatistan’in Eski Disisleri Bakani ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric, Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder, Türkiye-Fransa Dostluk Grubu Baskan Yardimcisi Fransiz Milletvekili Didier Lemaire Paris Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Celine Aydin, Avrupa Konseyi temsilcileri ve kordiplomatik istirak etti.

Konserde sahne alan Sanatçilar Pelin Basar Sezgin ve Güray Basol’un essiz performansiyla baslayan program davetlilerden büyük ilgi topladi.

Avrupa Konseyi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Nurdan Bayraktar Golder, programda gerçeklestirdigi konusmada Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilinin böyle anlamli bir etkinlikle kutlanmasindan dolayi Paris Yunus Emre Enstitüsüne tesekkürlerini iletti.

Protokol konusmalarinin ardindan Türkiye’nin zengin kültürel mirasinin 25 Türk fotograf sanatçisinin kadrajindan 50 fotograf ile davetlilerin begenisine sunuldugu “Türkiye’nin Yüzleri” ile “Türk Geleneksel Sanatlari” isimli sergilerin açilisi gerçeklestirildi.

Etkinlikte, Türkiye-Fransa Dostluk Grubu Baskan Yardimcisi Fransiz Milletvekili Didier Lemaire’e Paris Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Celine Aydin tarafindan geleneksel Türk el sanatlari ve sergide yer alan eserlere iliskin bilgi verildi.

Kaynak: İHA