Osmaniye'de, Deprem Konutlari Için Kanalizasyon Basinçli Terfi Hattini 2 Ayda Tamamlanacak

Osmaniye Belediyesi tarafindan deprem konutlari için yapimina baslanilan “Basinçli kanalizasyon terfi hatti” çalismalarinin 2 ay gibi kisa bir sürede tamamlanacagi bildirildi.

Osmaniye'de, Deprem Konutlari Için Kanalizasyon Basinçli Terfi Hattini 2 Ayda Tamamlanacak
6 Subat’ta yasadigimiz yikici depremden etkilenen vatandaslar için Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan yapimi devam eden konut projesi için çalismalar tüm hiziyla sürüyor. Osmaniye Belediyesi tarafindan ise konut projesi kapsaminda kanalizasyon alt yapi çalismalarina baslandi. Osmaniye Toprakkale yolunda sebze hali civarinda yapimi devam eden deprem konutlari alt yapisi için Yaverpasa Mahallesi güzergâhi, Asri Mezarli yolu üzerinden 3,5 kilometresi basinçli terfi ve 6,5 kilometresi cazibeli hat olmak üzere 10 kilometre kanalizasyon terfi hatti çalismalari sürüyor. Kanalizasyon alt yapi insa islemlerinin, deprem konutlarinin afetzedelere teslimatindan önce tamamlanacagi kaydedildi.

Osmaniye Belediye Baskani Kadir Kara, yasanan deprem felaketinden etkilenen vatandaslar için TOKI Baskanligi tarafindan insasina baslanilan konutlarin yapiminin tüm hiziyla devam ettigini belirterek, “Bu konutlarimizin alt yapi çalismalarini da belediyemiz tarafindan sürdürmekteyiz. Konutlarimizin yapimi bitmeden insallah alt yapi çalismalarini da tamamlayarak teslim edecegiz. Devlet ve millet olarak deprem felaketinin açmis oldugu yaralari hep birlikte sarmaya çalisiyoruz. Rabbim, bir daha böylesi acilari milletimize yasatmasin insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA