MIT, Terör Örgütü PKK'nin Sözde Metina Lojistik Sorumlusu Cahit Aktay'i Etkisiz Hale Getirdi

MIT, terör örgütü PKK/KCK’nin sözde Metina Lojistik ve Maliye Sorumlusu olarak faaliyet yürüten Hüseyin Piran kod adli Cahit Aktay’i beraberindeki örgüt mensuplari ile etkisiz hale getirdi.

MIT, Terör Örgütü PKK'nin Sözde Metina Lojistik Sorumlusu Cahit Aktay'i Etkisiz Hale Getirdi
Millî Istihbarat Teskilati (MIT), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde saldiri hazirliginda olan terör örgütü PKK/KCK’nin sözde Metina lojistik sorumlusu Cahit Aktay’i düzenledigi operasyonla etkisiz hale getirdi.

MIT, terörist Aktay’i öncelikli etkisiz hale getirilecekler listesine dahil etmisti

MIT, Hüseyin Piran kod adli Cahit Aktay’in Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki güvenlik güçlerine karsi eylem hazirliginda olan örgüt mensuplarina silah ve mühimmat saglamakta oldugu bilgisini edindi. Terörist Cahit Aktay, 2016 yilinda Sirnak’in Beytüssebap ilçesinde askeri geçisin yapildigi yere mayin dösedigi ve bu mayinlarin patlamasiyla 3 asker ve 2 korucunun sehit edildigi eyleme katilmisti. MIT, bunun üzerine Hüseyin Piran kod adli Cahit Aktay’i öncelikli etkisiz hale getirilecekler listesine dahil etti. Terörist Cahit Aktay güvenlik güçlerince yürütülen Pençe-Kilit operasyonlarina karsi koymak için örgüt üst yönetimi tarafindan özel olarak görevlendirilmisti. Ayrica, Hüseyin Piran kod adli Cahit Aktay terörden arananlar listesinde ‘Turuncu Kategoride’ yer almaktaydi.

Özel egitimli ajanlar sahaya indi

MIT, Cahit Aktay’in etkisiz hale getirilmesi için özel egitimli ajanlarini sahaya sürdü. Saha ajanlari, uzun süren çalismalari sonucu Hüseyin Piran kod adli teröristin yerini tespit etti. Pençe-Kilit harekât bölgesinde Türk güvenlik güçlerine karsi eylem hazirliginda olan teröristlere silah ve mühimmat aktarimi yapmak için bir araya gelen Hüseyin Piran kod adli Cahit Aktay ve beraberindeki teröristler nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.



Hüseyin Piran kod adli Cahit Aktay

Hüseyin Piran kod adli Cahit Aktay, terör örgütü PKK/KCK kirsal kadrolarina 2008 yilinda katildi.

2009-2012 yillari arasinda Irak’in kuzeyinde Kandil bölgesinde bulundu.

2012-2015 yillari arasinda Kato/Jirka bölgesine geçerek örgütsel faaliyetlere katildi.

2015 yilinda Kato alaninda örgütün lojistik sorumlusu olarak görevlendirildi. 2016 yili içerisinde Kato Hareketli Birlik komutani olarak Sirnak/Beytüssebap’ta askeri geçisin yapildigi yere mayin döseme emrini vererek 3 asker ve 2 korucunun sehit edildigi eylemi planladi. 2018 yilinda Irak/Mahmur’da Birlik komutanligina yükseldi. En son 2019 yili itibariyle K.Irak/Metina alaninda örgütün maliye ve lojistik sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi. Hüseyin Piran Kod Cahit AKTAY terörden arananlar listesinde “Turuncu” kategoride yer almaktaydi.
Kaynak: İHA