Mamak Belediyesinin Kültür Gezileri Sürüyor

Sosyal ve kültürel birçok projeyle vatandaslarin hayatlarina dokunan Mamak Belediyesi kadinlar için Konya gezisi düzenledi.

Mamak Belediyesinin Kültür Gezileri Sürüyor
Mamak Belediye Baskani Murat Köse, geziye katilan hanimlari ugurlamak için Belediye binasi önündeydi. Baskan Murat Köse, hanimlarla tek tek konustu, düzenledikleri kültür gezileri ile ilgili bilgi verdi. Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Mamak Belediyesi olarak sadece yol asfalt yapmiyoruz. Kültür sanat etkinliklerimizle, kültür gezilerimizle vatandaslarimizin farkli sehirler görmesini, sanli tarihimizi ve kültürümüzü yerinde ögrenmelerini istiyoruz. Bu anlamda kültür gezilerimiz devam ediyor. Çanakkale ve Istanbul gezilerimizin ardindan simdi de Konya gezisi düzenliyoruz. Kültür gezilerimiz devam edecek insallah” dedi.

Hanimlar ise, Mamak Belediye Baskani Murat Köse’ye hizmetlerinden dolayi tesekkürlerini iletti.

Tarihte Anadolu Selçuklu Devleti’ne baskentlik yapmis Konya’ya düzenlenen kültür gezisinde hanimlar, sehrin tarihi ile bulustu. Hosgörü ve alçak gönüllülügün temsilcisi olan Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Türbesi’ni ve Sems-i Tebrizi Makami’ni da ziyaret eden gezi ekibi, Alaaddin Tepesi, Alaaddin Camii, Kiliçarslan Köskü, Üçler Mezarligi, Meram Baglari, Tavus Baba Türbesi, Atesbaz Veli Türbesi’ni gezdi. Gezi kapsaminda Sille kasabasini da gezen hanimlar, Mamak Belediyesi’ne ve Mamak Belediye Baskani Murat Köse’ye düzenlenen Konya gezisi için tesekkür etti.
Kaynak: İHA