Kirklareli'nde 6 Kisiye Mezar Olan Isletme Ile Ilgili Aileler Sorusturmanin Genislemesi Için Dilekçe Verdi

Kirklareli’nin Demirköy ilçesine bagli Igneada beldesinde selde yikilan ve ruhsatsiz olan isletmede hayatini kaybeden 6 kisinin ailesi sorusturmanin genisletilmesi için savciliga dilekçe verdi.

Kirklareli'nde 6 Kisiye Mezar Olan Isletme Ile Ilgili Aileler Sorusturmanin Genislemesi Için Dilekçe Verdi
5 Eylül 2023 tarihinde Kirklareli’nin Demirköy ilçesine bagli Igneada beldesinde yakinlarinda bulunan Sisli Vadi Bungalov tesislerinde yasanan sel nedeniyle 6 kisi hayatini kaybetmisti, 3 kisi yaralanmisti.

Ruhsatsiz olan ve yikim karari bulunan isletme ile ilgili 3 kisi tutuklanmisti. Tesiste hayatini kaybedenlerin yakinlari ve avukatlari Kirklareli Barosunda basin açiklamasi yapti.

Kizi Mihriban Yasa Bagislar ile damadi Selman Bagislar ile birlikte 6 kisinin hayatini kaybettigi isletme ile alakali savciliga dilekçe verdiklerini ifade eden Safiye Yasa, “5 Eylül 2023 günü Kirklareli Demirköy Igneada mevkiindeki Sisli Vadi Bungalov tesislerinde kizim Mihriban Yasa ile beraber Suna Duman, Rahile Simsek, kizimin esi damadim Selman Bagislar, Ahmet Baki Simsek ve Ümit Solmaz ismindeki evladimla beraber 6 vatandasi kaybetmis bulunmaktayiz. Maalesef bu kayip dere yataginin degistirilmesi ile birlikte yani geceleri oraya is makinasi getirerek Bülent Bayrak isimli sahis agaçlarin dibini kazmak suretiyle agaçlarin devrilmesini saglamistir. Daha sonra sabahi da Orman Müdürlügünü arayip kendinden devrilmis gibi gösterilen agaçlarin alinmasini istemistir, bu suretle derenin yatagini degistirmistir. Biz savciliga vermis oldugumuz dilekçede buranin dere yatagi oldugunu tespit edilmesini istedik. Yani bilinçli olarak dere yatagina yapildigi için bu yapida biz evlatlarimizi, yakinlarimizi aileler olarak burada kaybettik. Yani biz selden kaybettigimize inanmiyoruz yakinlarimizi. Çünkü sel orada sadece Sisli Vadi degil onun yakininda bulunan bir sürü bungalov gibi tesisler var hepsine sel vurdu ama hiçbirine ama hiçbirinde can kaybi olmadi. Sadece Sisli Vadide can kaybi oldu. Çünkü Sisli Vadi dere yatagina yapildigi için can kaybi oldu” dedi.

Tesiste komsulari, karisi ve kiziyla bulunan Hüseyin Duman olay anini anlatti. Duman, “Biz bungalovun içindeydik. Yani bungalovda Safiye hanimin kizi ve damadi vardi, sabah kalktigimizda felaketi gördük. Sonra ben Safiye hanimin kizi ve damadini uyandirmak için gittim yatiyorlardi. Sonra uyandilar ve onlara söyledim sel oldu dikkat edin. Sakin disari çikmayin dedik. Su arabalarin boyundaydi. Su kendine kanal açmisti orman ve yol tarafina kaçma sansimiz yoktu. Arkadaslara gitmeyin bizi kurtaracaklar dedikten sonra ben kendi bungalovuma gitmeden disari kaçmaya çalistilar arabalarina. Onlar orada sehit oldular büyük ihtimalle evleri parçalandi ve o ani gördüm yikildigini. Daha sonra bizim ev su dolmaya basladi, 3 dakikada ev su doldu. Ben burada 3 yakinimi kaybettim” dedi.

Duman, kendi imkanlari ile yüzerek kurtuldugunu aktardi.
Kaynak: İHA