Kayseri'de Vasifli Personel Ihtiyaci Için 'Egitim Atölyesi'

Kayseri’de Erciyes Anadolu Holding ile OSB Teknik Koleji tarafindan Egitim Atölyesi Is Birligi Protokolü imzalandi. Yapilan protokol ile OSB Teknik Koleji ögrencileri kurulan atölyede isi ögrenerek, holding bünyesinde bulunan firmalarda stajlarini tamamladiktan sonra basarili olurlarsa istihdam edilecek.

Kayseri'de Vasifli Personel Ihtiyaci Için 'Egitim Atölyesi'
Erciyes Anadolu Holding Toplanti Salonu’nda düzenlenen protokol törenine, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yalçin, Erciyes Anadolu Holding yatirimlar, Istirakler ve Is Gelistirme Koordinatörü Murat Aksu, okul yönetimi ve firma yetkilileri katildi.

Vasifli personel istihdami için adim atmaya devam edeceklerini söyleyen Erciyes Anadolu Holding yatirimlar, Istirakler ve Is Gelistirme Koordinatörü Murat Aksu, “Burada bu vesile ile bulunmak hepimiz için büyük bir gurur kaynagi. Biz 12 bini askin çalisani olan Kayseri’nin en büyük is vereniyiz ancak son dönemde bütün organize sanayi ve bütün Türkiye’deki sanayi kuruluslarinin yasadigi problemlerin bir kismini bizler de yasamaya basladik. Nitelikli personel, nitelikli teknik adam, nitelikli mühendis bulmak konusunda malum zorluklarimiz var. Bir taraftan da ülkemizin aci gerçegi çok ciddi bir issizlik sorunuyla karsi karsiyayiz. CEO’muzun bizlere destegi ve katkilariyla üniversitelerimizi milli egitim ve ilgili kuruluslarla çok ciddi is birlikleri içerisindeyiz. Ancak bu yapilanlarin da yeterli olmadiginin çok farkindayiz. OSB Teknik Koleji’ne HES Kablo’nun teknik adamlari uzunca bir süredir haftanin bir günü giderek egitimler veriyor gençlerimizin daha iyi yetismesi için. Bugün de yine bir protokolle birlikte OSB Teknik Koleji ile birlikte yapacagimiz yeni bir is birliginin ilk adimini atacagiz insallah. Sene basindan bu yana bin 108 adet mavi yakali çalisani sirketlerimiz bünyesinde ise almisiz. Bu çok ciddi bir rakam ama hali hazirda 500’ün üzerinde daha ihtiyacimiz var. Büyüyoruz, üretiyoruz ancak personel ihtiyacimiz var. Bu çerçevede mobilya sirketlerimizin katilimi ile bir protokol imzalayacagiz. Bu protokol çerçevesinde 30 tane döseme ünitesi, 12 tane dikis makinesi ve 1 tane kenar kapama makinesinden olusacak bir egitim atölyesini OSB Teknik Koleji’ne kazandirmis olacagiz. Bu da su demek; yaklasik 400 tane mobilya ve iç tasarim ögrencisine ev sahipligi yapan okulumuzdaki ögrenciler her hafta 1 günlerini bu atölyede aktif olarak çalisarak geçirecekler. Bizim usta egiticilerimiz ve usta mühendislerimiz yöneticilerimiz bu egitimlere aktif katki verecekler bizzat dahil olup. Sonrasinda da 12. sinifa geldiklerinde biz bu gençlerimizi yine grup firmalarinda, mobilya firmalarinda istihdam edecegiz, zorunlu stajlarini yaptiracagiz ve aralarindan basarili olan gençlerimizi de insallah öncelikli olarak grubumuz bünyesine kazandiracagiz. Bu anlamda hem sehrimizin ekonomisine çok ciddi katki saglayacak hem gençlerimizin is bulmasi için onlara ciddi bir alan açacak hem de bizim ve OSB’deki diger sirketlerimizin ihtiyaci olan vasifli personelin yetismesine, ihtiyacinin karsilanmasina yönelik bir adim atmis olacagiz”

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yalçin da, “Bizim buradaki hedefimiz, ilmin yaninda fabrikanin kokusunu, psikolojisini alan, gerçekten deneyimli, bilgili yavrularimizin yetistirilmesi ve bu sanayiye kazandirilmasi. En büyük sikintimiz yillar boyunca ülkemizde yavrularimiz okuyorlar, ilim sahibi oluyorlar ama bunu pratige dökmedikleri için ne yazik ki basarili olamiyorlar. Ilimle pratigi birlestiremiyorlar. En büyük sikintimiz ülke olarak bu. Insallah bizler de yeni yönetim anlayisiyla, kiymetli hocalarimizla yeni bir misyon olusturduk. Biz herkese açigiz dedik. Bütün sanayicimiz gelecek, orada ögrenci için bölüm açacak, yetisecek ögrencilere sahip çikacak ve makinelerini getirecekler. Biz bunu öncelik olarak kabul ediyoruz. Organize sanayi bölgemiz, üretimin merkezi olmasinin yaninda insallah egitimin de merkezi olacak. Insallah bu proje hayirlara vesile olur diyorum” ifadelerini kullandi.

Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise konusmasinda, “Öncelikle Milli Egitim Bakanligimizin bu dönemden itibaren yogun bir sekilde genel politikalarindan bir tanesi sektörel mükemmeliyet merkezleri kurmak. Bu ne demek; sektörle is birligi içerisinde sektörün ihtiyaç duydugu personeli yetistirecek ve su anda pilot çalismalari baslatildi. Türkiye genelinde 150, bizim de ilimizde 6 tane okul mükemmeliyet merkezi olarak tanimlandi ve bunlarin çalismalari basladi.

Ilimizde 233 tane lisemiz var ve bu liselerimizden 63 tanesi meslek lisesi. Buna ilaveten 5 tane de meslek egitim merkezimiz var. Bu liselerde egitim alan toplam ögrenci sayimiz 81 bin 730 bunlardan da 22 bin tanesi meslek egitimi ögrencisi. Bu sayilari hizli bir sekilde yükseltmeye çalisirken, ayni zamanda temel politika su; egitimin tüm alanlarinda oldugu gibi mesleki egitim alaninda da niteligi arttirabilmek. Sadece nicelik olarak büyümek degil, niteligi ve ulasilabilirligi arttirmak” dedi.

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin de, “Aslinda biz Kayseri’nin en büyük holdinglerinden bir tanesiyiz. Yaptigimiz isleri çok iyi yapiyoruz ama PR’ini yapamiyoruz. Bu da bizim eksikligimiz olsun. Biz sampiyonlar ligindeyiz ama mütevazi bir sekilde gidiyoruz. Sanki süper ligde oynuyor gibi gidiyoruz. Içinde bulundugumuz sektörlerin 5 tanesinde Türkiye’nin lideriyiz. 8 sektörle hizmet veriyoruz ama bu 8 sektörden 5 tanesi de Türkiye’nin birinci sirketi Erciyes Anadolu Holding’e ait. Demek ki bu sektörlerde en ileri teknoloji, en iyi altyapi ve insan kaynagi bu holdingde ve biz her çiktigimiz ortamda bu kaynaklarinin tamaminin Kayseri sanayisinin emrinde oldugunu söylüyoruz. KAYÜ, ERÜ, OSB,milli egitim, ISKUR ile çesitli projeler gelistiriyoruz. Bu projelerin tamaminda buradaki bilgi birikimi bu kurumlarin hepsinin emrindedir. Insallah bu projelerin yenileri sehir talep etikçe artar” dedi.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise, “Sehrimizin, insanimizin kiymetini bilmeliyiz. Büyüksehirlerin konforunu yasatan, büyüksehirlerin sikintisini yasatmama yönünde herkesin gayret gösterdigi güzel bir sehir, kadim bir sehir, üreten bir sehir, ihracata elinden geldigi kadar destek veren bir sehirdir. ISO 500’ün ikinci etabinda da 15 firmamiz var, içerisinde 2 tane de Erciyes Anadolu Holding’imizin kurulusu var, sizleri tebrik ediyoruz, tüm firmalarimizi tebrik ediyoruz, onlar bizim gururumuzdur. Gerek Büyüksehir, gerekse ilçe belediye baskanlari el ele, gönül gönüle size nasil hizmet etmemiz gerekirse bu konuda biz sizin hizmetkâriniziz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan katilimcilar tarafindan Egitim Atölyesi Is Birligi Protokolü imzalandi.
Kaynak: İHA