Israil Ordusu Gece Boyu Gazze'yi Vurdu Açiklamasi En Az 69 Ölü

Israil ordusunun abluka altina aldigi Gazze Seridi’ne dün aksam ve gece boyu gerçeklestirdigi saldirilarda en az 69 kisinin hayatini kaybettigi belirtildi.

Israil Ordusu Gece Boyu Gazze'yi Vurdu Açiklamasi En Az 69 Ölü
Israil’in abluka altina aldigi Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinda 25. güne girildi. Filistinli yerel kaynaklardan yapilan açiklamada, Israil’in gece saatlerinde Nuseyrat Mülteci kampina hava saldirisi gerçeklestirdigi, en az 14 kisinin hayatini kaybettigi belirtildi. Israil savas uçaklarinin Gazze Seridi’nin merkezinde Deir el-Balah’taki Zevayda bölgesinde Hamdan ailesine ait evi hedef aldigi saldirida ise 18 kisinin yasamini yitirdigi, çok sayida kisinin yaralandigi aktarildi. Israil’in Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah kentinde Abu Shamala ailesinin evine düzenledigi saldirida da en az 18 kisinin hayatini kaybettigi kaydedildi. Refah’ta Hicazi ailesine ait bir eve gerçeklestirilen saldirinin ise 9 can kaybina yol açtigi kaydedildi. Gazze sehrindeki Zeytun Mahallesine yönelik saldirida da en az 7 kisinin hayatini kaybettigi belirtildi. Ayrica Gazze Seridi’nin kuzey kesiminde bir binanin vurulmasi sonucu aralarinda 6 yasinda bir çocuk dahil 3 kisinin yasamini yitirdigi, 9 kisinin yaralandigi ögrenildi. Israil’in ayrica Beyt Hanun, Beyt Lahya ve Han Yunus’u da hedef aldigi aktarildi.

Israil’in hastanelerin çevresine saldirilari sürüyor

Israil ordusunun Gazze Seridi’nin farkli noktalarinda hastanelerin çevrelerini hedef almaya devam ettigi vurgulandi. Israil’in Gazze’nin güneyindeki Avrupa Hastanesi, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi ve Gazze’nin kuzeyindeki Kudüs Hastanesi yakinina hava saldirilari düzenledigi belirtildi.

IDF: “300 nokta hedef alindi”

Israil Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapilan açiklamada ise gece boyu Gazze Seridinde 300 noktanin vuruldugu ifade edildi.

Hamas: "Gazze’de Israil askeri araçlarini vurduk"

Hamas’in askeri kanadi Izzeddin el-Kassam Tugaylarindan yapilan açiklamada, Israil askerleriyle Gazze’nin güneyinde çatismalar yasandigi, El Yasin 105 füzeleriyle Israil’e ait 4 askeri aracin vuruldugu ifade edildi. Ayrica Gazze’nin kuzeybatisindaki 2 Israil tankinin ve buldozerinin de füzelerle hedef alindigi aktarildi.

Öte yandan, Israil’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ne gerçeklestirdigi saldirilarda 3 bin 457’si çocuk olmak üzere 8 bin 306 Filistinli hayatini kaybetti.
Kaynak: İHA