Gerzele, Yeni Sosyal Tesis Ve Pazaryerine Kavustu

Denizli Büyüksehir Belediyesinin Gerzele Mahallesi’ne kazandirdigi sosyal tesis ve pazaryerinin açilis töreni, 500 yildir yasatilan Arik Hayri ile birlikte yapildi. Yeni tesisin birçok fonksiyonda hizmet verecegini belirten Baskan Zolan, “Yüzlerce yildir ecdadimizin yasattigi Arik Hayri ile açilisimizi birlestirerek iki güzelligi bir araya getirdik” dedi.

Gerzele, Yeni Sosyal Tesis Ve Pazaryerine Kavustu
Denizli Büyüksehir Belediyesinin Gerzele Mahallesi’nde yapimini tamamladigi Gerzele Sosyal Tesisi ve Pazaryeri’nin açilisi törenle yapildi. Bölgede geleneksel olarak düzenlenen ve 500 yildir yasatilan Arik Hayri ile birlikte yapilan açilis programina, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, esi Berrin Zolan, davetliler ve çok sayida mahalle sakini katildi.

Vatandaslari tek tek selamlayan Baskan Zolan, sosyal tesis ve pazaryeri ile Arik Hayrinin hayirli olmasini diledi. Bugüne kadar Gerzele Mahallesi’nin birçok sorununu çözmek için gayret sarf ettiklerini anlatan Baskan Osman Zolan, bölgeye kazandirdiklari yesil alan, alt ve üstyapi çalismalari ile dogalgaz yatirimlarini anlatarak, “Uzun zamandan beri arzu ettigimiz, sizlerin de talep ettigi sosyal tesis ve pazaryerimizin insasina kisa süre önce basladik. Tesisin eksikliginden dolayi gerçekten yagmurda, karda, sicakta, sogukta birçok sikintilar yasaniyordu. ‘Mahallemizin böyle bir imkani olsun’ dedik ve hizli bir sekilde tesisimizi tamamladik” ifadelerini kullandi.

Cumhuriyet’in 100. yilinda

Tesisin pazaryerinin yaninda dügünlerde, mevlitlerde de hizmet verecegini kaydeden Baskan Zolan, söyle konustu: “Tesisimiz birçok fonksiyonda hizmetinizde olacak, ihtiyaçlarinizi karsilayacak. Bu tesisin yaninda daha özel, daha güzel bir günümüzü kutluyoruz. Yüzlerce yildir ecdadimizin yaptigi Arik Hayri ile açilisimizi birlestirerek iki güzelligi bir araya getirdik. Tesisimiz hayirli olsun, Arik Hayrimizi Allah’im kabul ve makbul eylesin insallah. Birlikte el ele, gönül gönüle daha güzel isler yapmayi da Allah’im bizlere nasip etsin.” Tesisi Cumhuriyet’in 100. yilinda hizmete almanin ayri bir güzellik oldugunu kaydeden Baskan Zolan, “Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaslarina, sehitlerimize, gazilerimize minnet ve sükranlarimizi sunuyoruz” dedi.

Konusmanin ardindan Gerzele Sosyal Tesisi ve Pazaryeri’nin açilisi ile Arik Hayri dualarla yapildi.
Kaynak: İHA