Eskisehir'de Etüt Raporu Hazirlama Egitimi Verildi

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü, 5403 sayili Toprak Koruma ve Arazi Kullanimi Kanunu uygulamalari kapsaminda 50 katilimciya Etüt Raporu Hazirlama Egitimi verdi.

Eskisehir'de Etüt Raporu Hazirlama Egitimi Verildi
Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs, Il Müdür Yardimcisi Ridvan Akpolat, Tarimsal Altyapi ve Arazi Degerlendirme Sube Müdürü Ece Özel Cura’nin katilimlariyla, 24, 25 ve 26 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen egitime; Adana, Adiyaman, Afyonkarahisar, Agri, Diyarbakir, Yozgat, Kütahya, Kirklareli, Sivas, Elazig, Eskisehir, Isparta, Izmir, Mardin, Samsun ve Tekirdag illerinden 33 ziraat mühendisi, Tarim ve Orman Bakanligindan 1 Çalisma Grup Sorumlusu ve 7 ziraat mühendisi ile Eskisehir Tarimsal Altyapi ve Arazi Degerlendirme Müdürlügünde görevli 9 ziraat mühendisi olmak üzere toplam 50 kisi katildi.

Ilgili egitimde 5403 sayili Kanun, Yönetmelik ve 2023-6 Sayili Genelge, egitime katilan teknik personele detayli olarak anlatildi. Egitim çerçevesinde katilimcilara sürdürülebilir kullanimini temin için arazi özelliklerinin tespiti amaciyla inceleme, haritalama ve raporlama çalismalarinin yapilmasi konusunda etüt raporu hazirlama hakkinda ayrintili bilgi verildi.

Ayrica egitimin son gününde Mahmudiye ilçesinde bulunan bir arazide uygulamali etüt egitimi yapildi.

Egitimin sonunda elma bahçeleri ve Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan izinleri verilen soguk hava deposu ve paketleme tesisi gezildi.
Kaynak: İHA