Dernekten, Bakan Ersoy'un 'TÜRSAB Yasasini Degistiriyoruz' Açiklamasina Destek

Hac Umre Seyahat Acentalari Dernegi (HURSAD) Baskani ve Bakanliklararasi Hac ve Umre Kurulu Seyahat Acentalari Temsilcisi Diyaeddin Sahin, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy’un Seyahat Acentalari Birligi Yasasini degistirmek için çalismalara basladiklari yönündeki açiklamalarini memnuniyetle karsiladiklarini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, 1618 sayili Türkiye Seyahat Acentalari Birligi Yasasini degistireceklerini açikladi.

Hac Umre Seyahat Acentalari Dernegi (HURSAD) Baskani ve Bakanliklararasi Hac ve Umre Kurulu Seyahat Acentalari Temsilcisi Diyaeddin Sahin ise, Bakan Ersoy’un açiklamalarini memnuniyetle karsiladiklarini söyledi.

Derneklerinin kuruldugu günden beri ana hedefinin, Hac ve Umreyle ugrasan seyahat acentalarinin kendi birliklerine kavusmasi oldugunu belirten Sahin, "Bununla ilgili uzun yillar boyunca sektör olarak girisimlerde bulunmaya devam ettik. Zaman zaman basina da yansiyan bu talebimizden ve hedefimizden hiç vazgeçmedik. Hem Bakanligimiza hem de Türkiye büyük Millet Meclisinde ulasabildigimiz herkese bu talebimizi ilettik. Bugün Sayin Bakanimizin yaptigi açiklama ile, yeni kanun çalismasinin belirli bir asamaya geldigini memnuniyetle ögrenmis bulunmaktayiz. Mecliste görüsülecek olan kanun tasarisinda Hac ve Umre Organizasyonu yapan seyahat acentalarinin kendi birliklerine kavusmasini saglayacak maddelerin olmasi en büyük temennimizdir. Bu hususta bakanligimizla yakin çalisma içinde olmaya hazir oldugumuzun bilinmesini isteriz. 1972 yilinda çikarilmis ve artik çagin gereklerinin çok gerisinde kalmis, tekelci ve tek tipçi 1618 sayili kanunun bir an önce degistirilmesi, özgürlükçü ve rekabetçi bir yasanin sektörümüze kazandirilmasi tüm turizm bilesenlerinin en büyük arzusudur.

Yeni kanun çalismalarinin basta seyahat acentalari olmak üzere tüm sektöre hayirlar getirmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA