Denizli Il Istihdam Ve Mesleki Egitim Kurulu'nun 2023 Yili Toplantilari Tamamlandi

Denizli’de istihdam ve is gücünü arttirmak amaçli Denizli Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu 2023 yili 4. olagan toplantisi, Vali Ömer Faruk Coskun’un baskanliginda gerçeklesti.

Denizli Il Istihdam Ve Mesleki Egitim Kurulu'nun 2023 Yili Toplantilari Tamamlandi


Denizli’de isgücü, istihdam ve mesleki egitim ihtiyacini tespit etmek, mesleki ve teknik egitim okul ve kurumlari ile isletmelerde yapilacak mesleki egitim ve istihdam konularinda etkinlik ve verimliligi artirmak amaciyla yerel düzeyde politikalar olusturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluslara görüs ve önerilerde bulunmak amaciyla düzenlenen Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu (IIMEK) 2023 Yili 4. Olagan toplantisi Vali Ömer Faruk Coskun’un baskanliginda gerçeklestirildi.

Denizli Ticaret Odasi Baskanligi Toplanti Salonu’nda gerçeklesen toplantiya; Denizli Valisi Ömer Faruk Coskun, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Denizli Il Milli Egitim Müdürü Emre Çaliskan, Denizli Il Müdürü Fatih Isik, Denizli Ticaret Odasi Baskani Ugur Erdogan, Kamu Kurum ve Kuruluslarinin Il Müdürleri ile Sivil Toplum Kurulusu temsilcileri katildi.



Toplantida konusan Vali Ömer Faruk Coskun, “Dünyada ve ülkemizde yasanan teknolojik gelismeler, iletisim ve bilgiye ulasim kolayligi, bilginin kullanilmasi ve yayginlastirilmasi bildiginiz gibi birçok alani etkiliyor. En çok da “Istihdam ve egitim” alaninda sürekli degisim ve gelisim ihtiyaci olusturmaktadir. Bu nedenle Teknoloji Çagi dedigimiz bu dönemde bizler de ilimizde yerel düzeyde yapacagimiz çalismalar ile hem ülkemizdeki hem de dünyadaki gelismelere uyum saglayarak; egitim hayati içinde mutlu ve basarili ögrenciler yetistirerek, Denizli’mizde nitelikli ve net istihdami artirmayi hedefliyoruz” dedi.



Denizli Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Fatih Isik tarafindan, Genel Isgücü Piyasasi verileri hakkinda kurul üyelerine bilgilendirme sunumu yapildi. Toplanti, kurul üyelerinin görüs ve önerilerinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA