CHP Lideri Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Baskenti Kudüs Olan Bir Filistin'i Her Zaman, Her Yerde Destekliyoruz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Filistin’de kan akiyor. Söyledik yine söylüyorum. Baskenti Kudüs olan bir Filistin’i her zaman, her yerde destekliyoruz” dedi.

CHP Lideri Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Baskenti Kudüs Olan Bir Filistin'i Her Zaman, Her Yerde Destekliyoruz'
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) gerçeklestirilen grup toplantisina katildi.

Gerçeklestirilecek olan 38. Olagan Kurultay öncesi son kez parti grubuna hitap eden Kiliçdaroglu, Filistin ve Israil arasinda yasanan meselenin bir an önce çözülmesi gerektigini ve bu çözümün içerisinde de Filistin’in baskenti Kudüs olan bir devlet olmasi gerektigini söyledi.



“Niye sehit yakinlari ve gazilerin sirtindan tasarruf yapiyorlar”

2022 yilina ait bütçede ayrilan ödeneklerin sadece ikisinin tam olarak harcanmadigini söyleyen Kiliçdaroglu, “Iki harcama diliminden ayrilan ödenek tam kullanilmamis. Nedir bu? Bir, sehit yakini ve gaziler için ayrilan ödenek kullanilmamis. 5 milyar 486 milyon 227 bin lira sehit yakinlari ve gaziler için harcanmasi gerekirken bes milyar degil 2 milyar harcamis. Niye sehit yakinlari ve gazilerin sirtindan tasarruf yapiyorlar. Sehit yakinlari ve gazilere de sesleniyorum. Gün gelir bunlara övgüler dizersiniz. Sizin haklarinizi yerler yine övgüler dizersiniz. Bu kardesiniz sizin hakkinizi sonuna kadar savunur gelip yeteri kadar destek vermezsiniz. Ama ben yine de sizin hakkinizi savunacagim. Biz hakli mücadelelerden hiçbir zaman korkmadik ve çekilmedik. Ister linç girisimi olsun, ister terör örgütünün saldirisi olsun. Sehit sehidimizdir, gazi de gazimizdir. Parlamentonun ‘su kadar parayi sehit yakinlari ve gaziler için harcayin’ demesine karsin parayi harcamamislar. Peki ikincisi ne? Bagimlilikla mücadele. Yani çocuklari uyusturucu belasindan kurtarmak. Baslangiç ödenegi 2 milyar 779 milyon 245 bin lira. Harcanan 723 bin lira. Bunlar o uyusturucu baronlari ile iç içe olduklari için, uyusturucu baronlarina kol kanat gerdikleri için bu tablo meydanda” ifadelerini kullandi.

“Baskenti Kudüs olan bir Filistin’i her zaman, her yerde destekliyoruz”

Cumhurbaskani Erdogan’in Filistin’e destek mitingini elestiren Kiliçdaroglu, “Filistin’de kan akiyor. Söyledik yine söylüyorum. Baskenti Kudüs olan bir Filistin’i her zaman, her yerde destekliyoruz. Beyefendi miting yapiyor. Yahu sen muhalefet degilsin ki miting yapasin. Sen iktidarsin. Senin ne isin var mitingde? Saadet Partisi yapti. Gelecek Partisi yapti? Sen muhalefetsen mitingini yap. Iktidari bize devret Filistin sorununu nasil çözülürmüs göreceksin o zaman. Ortadogu’ya baris ve huzur nasil gelecekmis göreceksin o zaman sen” diye konustu.

Kaynak: İHA