Bandirma Halk Egitimi Merkezi'nde 2 Ayda 5 Bin Kursiyer

Balikesir’in Bandirma ilçesinde, Bandirma Halk Egitimi Merkezi 2023-2024 Yaygin Egitim ve Ögretim döneminde 1 Eylül-25 Ekim tarihleri arasinda kurumda 178 kurs açarak 5 Bin kursiyere egitim verdi. Kurumda sürmekte olan 178 kursa, 3 Bin 500’ü kadin, Bin 500’ü de erkek olmak üzere toplam 5 Bin kursiyer egitim aldi ve almaya da devam ediyor.

Bandirma Halk Egitimi Merkezi'nde 2 Ayda 5 Bin Kursiyer
Bandirma Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü bünyesinde kadrolu ve sigortali usta ögreticiler görev yapiyor. Bandirma Halk Egitimi Müdürü Ahmet Özdemir’in verdigi bilgilere göre, 2023-2024 yaygin egitim-ögretimde 1 Eylül- 25 Ekim 2023 tarihleri arasinda 5 Bin kursiyerin egitim aldigini ifade etti.

Özdemir "1 Eylül -25 Ekim tarihleri arasinda 178 kurs açildi. 2 aylik süre içerisinde de 5 Bin kursiyerimiz kurslarimizda faydalandi. 3 bin 500’ü bayan, bin 500’ü de erkek olmak üzere kurslarimizda egitim gördüler. En çok talep eden kurslarimizdan isaret dili, ücretli ögretmenlere özel egitim, KPSS ögrencilerine dersler verilmesi, tibbi ve aromatik bitki gibi kurslarimiz çok fazla talep gördü. Bununla birlikte kurumumuza müracaat eden sivil toplum kuruluslarimizin talepleri dogrultusunda da kurslar açiyoruz. Büyük kitlelere ulasmak için özel bireyli ögrencilere halk oyunlari, spor kurslari, Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesine, Balikesir Büyük Sehir Belediyesi bünyesindeki BALMEK’e, KYK yurtlarina, Jandarma, 6. Ana jet üssü, Bandirma Kent Konseyi, köy okullari, Bandirma Rehberlik Arastirma Merkezi, Kapali ceza evleri gibi birçok kurum ve kuruluslarin bizlere olan talepleri dogrultusunda kurs açmaya devam ediyoruz. Kurumumuzda gerek gündüz gerekse gece olarak egitimlerimizi sürdürüyoruz. Aktif olarak 70 usta ögreticimiz var. Bu sayi ile kalmaz ve artacaktir. Bandirmali halkimizin talebi çok fazla ve sunu da söylemek istiyorum, kurs açilsin diye kurs açmiyoruz. Açmis oldugumuz kurslar amaca ve hedefe hizmet etmesi için açiyoruz. Rakamlar yüksek olsun diye kurs açma niyetinde degiliz. Kendi kültürümüzü ve degerlerimizi tasiyacak kurslari açarak degerler duygusunu olusturmak istiyoruz. Kursu bitirdikten sonra ben belge aldim degil, kursa gittim ögrendim diyebilmelidir" ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA