2. Uluslararasi Antalya Yörük-Türkmen Festivali 3-5 Kasim'da

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 3-5 Kasim 2023 tarihlerinde gerçeklestirilecek 2’nci Uluslararasi Antalya Yörük-Türkmen Festivali’ne tüm Antalyalilara davet etti. Baskan Muhittin Böcek, “Festivalimizde Milli kültürlerimizi ve geleneksel degerlerimizi yasatacagiz” dedi.

2. Uluslararasi Antalya Yörük-Türkmen Festivali 3-5 Kasim'da
Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 3-5 Kasim 2023 tarihlerinde Aksu At Çayiri Mevkiinde gerçeklestirilecek 2. Uluslararasi Antalya Yörük-Türkmen Festivali için basin toplantisi düzenledi.

Aksu At Çayiri Mevkii’nde Yörük çadirinda gerçeklestirilen toplantiya Kazakistan Antalya Baskonsolusu Kuat Kanafeyev, Antalya Yörük Il Hatunu Sibel Gezen, hemsehri dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluslari temsilcileri ve festivalde yer alacak olan kuruluslarin temsilcileri katildi.



Yörük göçü ile baslayacak

Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, 3 Kasim Cuma günü Yörük göçü ile baslayacak festivalin zengin programi ile bir kültür sölenine dönüsecegini söyledi.

Baskan Böcek, “Cumhuriyet Meydani’na Atatürk Aniti’na çelenk sunma töreni ile etkinliklerimiz baslayacak. Daha sonra ise Cumhuriyet Meydani’ndan eski Büyüksehir Belediyesi Hizmet Binasinda temsili Yörük göçü gerçeklestirecegiz. 3 gün boyunca gerçeklesecek etkinliklerde Haluk Levent, Elif Buse Dogan, Ayse Dinçer, Ugur Önür gibi birbirinden degerli sanatçimizi agirlayacagiz” dedi.



Belediyeler, dernekler, STK’ler katiliyor

Etkinliklerde Türk dünyasindan gelen misafirlerin kültürlerini tanitacagini belirten Baskan Böcek, “Canli müzikler, atli ve okçuluk gösterileri gibi birçok aktivite olacak. Festivalimize 25 bagimsiz Türk Cumhuriyeti katilacak. Uluslararasi katilimcilar kültürel etkinlikler yapacak. Türk el sanatlarinin tanitilmasi için bir platform olusturacak. 36’si Kültür ve Turizm Bakanligi’ndan 8’i kadin kooperatifinden gelen 44 sanatçi; dokumacilik, dericilik, biçakçilik, keçecilik gibi el sanatlarimizi tanitacak. 81 Yörük-Türkmen dernek, vakif ve kooperatifimizi agirlayacagiz. Ayrica Büyüksehir, il ve ilçe düzeyinde 25 belediyemiz katilim saglayacak” diye konustu.

Festivalde yerel kültürlerin ve cografi isaretli ürünlerinde tanitilacagina deginen Baskan Böcek, konusmasinin söyle sürdürdü: “48 hemsehri dernegini agirlayacagiz. Yemek alaninda 48 çadir kurulacak. Bu çadirlarda yöresel lezzetler tanitilacak. Festivalde çocuklarin kültürlerini kesfetme ve ögrenme firsati olacak. Geleneksel oyunlar gibi çesitli aktiviteler düzenleyecegiz. Antalya Yörük-Türkmen Festivali, tarihimizin, kültürlerimizin ve birlikte paylastigimiz degerlerin bir kutlamasidir. Bu etkinlik geleneklerin yasatilmasi ve gelecek nesilleri aktarilmasi için önemli bir firsat olacak. Tüm vatandaslarimizi Milli kültürümü ve geleneksel degerlerimizi yasamaya davet ediyorum.”

Festival alani 100. yil simgesi gibi olacak

Baskan Muhittin Böcek, konusmasindan sonra 2. Uluslararasi Antalya Yörük-Türkmen Festivaline katki saglayan tüm kurum ve kuruluslara tesekkür etti. Baskan Muhittin Böcek, festivale misafir olarak katilan Türkmen dernek temsilcileriyle sohbet etti.

2’inci Uluslararasi Antalya Yörük-Türkmen Festival alaninin yerlesim plani bu yil Cumhuriyet’in 100. Yili nedeniyle gökyüzünden görüldügünde ‘100’ simgesi seklinde planladi.
Kaynak: İHA