Mamak'ta Cumhuriyet'in 100. Yili Coskusu

Ankara’nin Mamak Belediyesince Cumhuriyetin 100. yili fener alayi, konserler ve etkinliklerle kutlandi.

Mamak'ta Cumhuriyet'in 100. Yili Coskusu
Mamak Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yili dolayisiyla Mamak’ta birçok etkinlige imza atti. Mamak’in dört bir yani bayraklarla donatildi. Mamak Belediyesi Baskan Yardimcisi Mehmet Dügmeci, sabah saatlerinde vatandaslara bayrak dagitarak Cumhuriyet Bayramlarini kutladi. Mamak Belediye Baskani Murat Köse ise cumhuriyetin 100. yildönümünde Cebeci Askeri Sehitligi’nde sehitleri ziyaret etti.

Bunun yani sira Köse, Mamak Kaymakami Ali Sirmali ile birlikte Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet Bayrami programina katildi.

Halk oyunlari gösterileri yapildi, marslar söylendi. Ellerde bayrak, dillerde nice yüzyillar dilekleri vardi.

Mamak Belediye Baskani Murat Köse, burada yaptigi konusmada, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yilini kutluyoruz. Malazgirt’ten Kurtulus Savasi’na 15 Temmuz sehitlerimizin ve tüm sehitlerimizin mirasini koruyarak Türkiye’yi daha da ileri tasima kararliligimizi tekrar etmek istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. yilini kutladigimiz bu günlerde bize düsen sorumluluk Cumhuriyetimizin degerlerine sahip çikmak, onlari güçlendirmek ve ülkemizi daha da ileri tasimaktir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun” diye konustu.

Aksam saatlerinde ise Cumhuriyet Bayrami coskusu doruklara ulasti. Mamak Kaymakami Ali Sirmali ve Mamak Belediye Baskani Murat Köse, Belediye önünde toplanan vatandaslarla birlikte Fener Alayi yürüyüsü gerçeklestirdi. Devasa Türk Bayragi ve Mamak Belediyesi Mehter Takimi esliginde yürüyen vatandaslar, Cumhuriyet coskusunu derinden yasadi. Mamak caddeleri kirmizi beyaza boyandi. Fener Alayi yürüyüsü, Musiki Muallim Mektebi’nde sona erdi.
Kaynak: İHA